Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

24 Απριλίου 2011

Χάθηκε ο σεβασμός, ας μη χαθεί η σεζόν

Ο κανόνας είναι απαράβατος. Ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη δεν επιβάλλονται, παρά μόνο εμπνέονται και αυτό ακριβώς είναι το κομβικό σημείο στον τωρινό Παναθηναϊκό.

Όλα όσα έγιναν στο φινάλε του Βόλου σε συνδυασμό με τα όσα βιώνουμε από το «αλληλοφάγωμα» των «πολυμετοχικών» και όχι μόνο αυτών, δείχνουν σε ποια τραγική θέση βρίσκεται ο περσινός πρωταθλητής και κυπελλούχος.

Πέρσι τέτοια εποχή αφενός μεν η κατάκτηση του νταμπλ και οι προσδοκίες για ένα λαμπρό «αύριο» και αφετέρου η κάθετη πτώση του Ολυμπιακού δεν άφηναν ακόμη και την πλέον αχαλίνωτη φαντασία να γράψει το σενάριο για το τι θα επακολουθούσε…

Δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί ότι ο πανίσχυρος (εντός και εκτός γηπέδων) Παναθηναϊκός του 2010 θα μετατρεπόταν πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος σε κομπάρσο δευτερόκλιτων ρόλων και τα χειρότερα να έπονται…

Το αν έχει και άλλο πάτο το βαρέλι, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με ασφάλεια καθώς πολλές φορές στο παρελθόν ανάλογες σκέψεις όχι μόνο δεν επαληθεύτηκαν αλλά διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Με καθόλου ευχάριστες συνθήκες οι πράσινοι ετοιμάζονται να μπουν στα πλέι οφ και παρά το αβαντάζ των τριών βαθμών μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει πως το κλίμα μόνο αισιόδοξο δεν είναι.

Όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση καθοριστικό ρόλο θα παίξει η σειρά των αγώνων και κυρίως η πρεμιέρα από την οποία θα απουσιάσουν οι Λέτο, Μπουμσόνγκ και Καντέ με τον Φερέιρα να προσανατολίζεται σε ένα κέντρο άμυνας που να θυμίζει την περσινή περίοδο όταν δεν υπήρχε στην ομάδα ο Μπουμσόνγκ και ο Καντέ έπαιζε αριστερό μπακ.

Η πρεμιέρα θα καθορίσει τα πάντα και θα κρίνει έως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την συνέχεια. Να θυμηθούμε σχετικά ότι το 2009 στην πρεμιέρα των πλέι όφ οι πράσινοι νίκησαν στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ ανατρέποντας το αβαντάζ του δικεφάλου που είχε ξεκινήσει με τρεις βαθμούς έναντι δύο των πρασίνων και ενός της ΑΕΚ.

Στο τέλος ο Παναθηναϊκός έκλεισε την εξάδα των αγώνων των πλέι οφ με 18 βαθμούς έναντι 12 της ΑΕΚ και 9 του ΠΑΟΚ.
prasinanea.gr