Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

24 Απριλίου 2011

Κάν´ το όπως τα Χριστούγεννα

Σε ανάλογη κατάσταση με αυτή στα τέλη Δεκέμβρη βρίσκεται και τώρα ο ΠΑΟ, με τον Φερέιρα να καλείται να εκμεταλλευτεί τις άγιες μέρες για… ανασύνταξη.

Σε διακοπές βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι παίκτες του Παναθηναϊκού λόγω της γιορτής του Πάσχα, αν και οι «κακές γλώσσες» λένε πως αρκετοί από τους «πράσινους» βρίσκονται σε «διακοπές» εδώ και αρκετό καιρό κάτι που έχει αντίκτυπο και στην απόδοση της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου.

Όμως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξέρει τι πρέπει να κάνει ενόψει πλέι οφ μιας είχε βρεθεί σε παρόμοια θέση και κατά τη διάρκεια της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης, τα Χριστούγεννα.

Προερχόμενοι από την αναπάντεχη ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ (η οποία οδήγησε και στην είσοδο των εκνευρισμένων φιλάθλων μέσα στον αγωνιστικό χώρο) οι «πράσινοι» καλούνταν να εκμεταλλευτούν την διακοπή αυτή προκειμένου να ανασυνταχθούν και να επανέλθουν δριμύτεροι στη μάχη διεκδίκησης του τίτλου.

Ο Φερέιρα έδωσε τότε έξι μέρες στους παίκτες του να ξεκουραστούν, μιας και αυτό είχαν ανάγκη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και όταν γύρισαν τους περίμενε σκληρή δουλειά για να εμπεδώσουν τη φιλοσοφία του.

Τα αποτελέσματα χωρίς αμφιβολία εντυπωσιακά σε σχέση με τα όσα είχαμε δει μέχρι τότε. Στους επτά αγώνες που ακολούθησαν ο Παναθηναϊκός πέτυχε έξι νίκες, ενώ κόλλησε μόνο στη Νέα Σμύρνη μένοντας στο 1-1 με τον Πανιώνιο. Ανάμεσα στις μεγάλες νίκες που πέτυχε το «τριφύλλι» και αυτές επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 3-1, αλλά και επί του ΠΑΟΚ με 1-0 μέσα στην «καυτή» Τούμπα, τη στιγμή που έλειπε ο μεγάλος άσος της ομάδας και πρώτος σκόρερ της, Τζιμπρίλ Σισέ.

Η κατάσταση τώρα δεν διαφέρει καθόλου. Η ομάδα του Φερέιρα προέρχεται από μία σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων με τελευταίο την ήττα στο Πανθεσσαλικό από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Και αυτή τη φορά η διακοπή λόγω του εορτασμού της Ανάστασης του Ιησού φαίνεται να έρχεται στο καλύτερο σημείο, προκειμένου οι «πράσινοι» να έχουν την ευκαιρία και ανάσες να πάρουν και να ανασυνταχθούν. Τέλος και το πρόγραμμα είναι παρόμοιο, μιας και περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια όπως είναι αυτά απέναντι σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το μόνο που απομένει για τους παίκτες του Παναθηναϊκού και τον Φερέιρα είναι να πετύχουν κάτι ανάλογο και αυτή τη φορά.
theplayer.gr