Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

26 Απριλίου 2011

Τα κεφάλια μέσα

Διακοπές τέλος λοιπόν για το τεχνικό τιμ και τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι από το απόγευμα της Δευτέρας μπήκαν -σιγά σιγά- σε κανονικούς ρυθμούς ενόψει της έναρξης των πλέι οφ. 

Οι ημέρες ξεκούρασης ελέω Πάσχα ανήκουν στο παρελθόν για τους «πράσινους», οι οποίοι καλούνται να επικεντρωθούν στον μοναδικό στόχο που τους έχει απομείνει για φέτος και αυτός δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αποστολή τους βεβαίως και δεν είναι εύκολη, ενώ όπως μας έχει αποδείξει το πρόσφατο παρελθόν (όσον αφορά πάντα την διαδικασία των πλέι οφ) εκείνος που ξεκινά με το βαθμολογικό πλεονέκτημα, στο τέλος δεν είναι κι αυτός που χαμογελάει. Στο πρόγραμμα της Δευτέρας, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προσπάθησε να αφυπνίσει τους παίκτες του ώστε να μπουν με την καλύτερη ψυχολογία στο μίνι-πρωτάθλημα, ενώ είναι δεδομένο πως οι «πράσινοι» έχουν να δώσουν αρκετές απαντήσεις –όχι μόνο- στους επικριτές τους.

Επίσης, το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ανοίγει μία πόρτα στον Παναθηναϊκό, το κατώφλι της οποίας αν καταφέρει να περάσει, θα βρεθεί σε έναν χώρο στρωμένο με χαλί εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που το έχει τόσο ανάγκη (ειδικά αυτή την περίοδο) ο αθηναϊκός σύλλογος. Κατ’ εμέ, αυτό που θα αποτελέσει το κλειδί για την κατάληψη της πρωτιάς είναι το πάθος και ο εγωισμός που θα δείξουν οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» και αν αυτά θυμίζουν εκείνα τα στοιχεία που έδειξαν πριν από την αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης», τότε δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν.

Ωστόσο, είμαι περίεργος να δω και την αντίδραση ορισμένων ποδοσφαιριστών που μέσω δημοσιευμάτων φέρεται να ψάχνονται για την αποχώρησή τους. Θα αγωνιστούν για το πρεστίζ τους, την ιστορία της ομάδας και τον κόσμο ή θα δικαιώσουν όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως όταν ξέρεις ότι θα φύγεις από μία δουλειά, με τι διάθεση να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου; Ίδωμεν, αρχής γενομένης από τις 8 Μαΐου...
sportaction.gr