Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

16 Απριλίου 2011

Όταν ξεπουλάς, δεν πρωταγωνιστείς

Καμία σημασία φαίνεται ότι δεν έχει η έγκριση για ΑΜΚ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η καταλυτική ημερομηνία είναι η 6η Μαίου, όπου οι Μέτοχοι θα ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους για τα λεφτά που θα βάλουν και με τις υπάρχουσες συνθήκες αυτά θα είναι κοντά στα 5 εκατ. και όχι 15 που θα έπρεπε να είναι. Έτσι, με σύμμαχο το νοικοκυρεμένο παρελθόν του, το τριφύλλι θα πάρει ένα δάνειο κοντά στα 12 εκατ. ευρώ για να καλύψει το άνοιγμα. Ταυτόχρονα, ο σύλλογος αναμένεται να προχωρήσει σε πωλήσεις εκτός από τις περικοπές και αυτό είναι το θέμα μας.

Το ενδεχόμενο να κληθούν οι ακριβοπληρωμένοι παίκτες της ομάδας για μείωση αποδοχών κρίνεται λογικό, συνυπολογίζοντας την οικονομική κατάσταση της χωράς, αλλά και τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, στο Δ.Σ της ΠΑΕ θα πρέπει να σκεφτούν καλύτερα τις επικείμενες πωλήσεις, γιατί μάλλον δεν τα έχουν μετρήσει καλά. Λέγεται ότι θα γίνει προσπάθεια να παραμείνει ο Σισέ, συνεπώς αφήνουμε τον Γάλλο στην άκρη, όσον αφορά αυτό το σενάριο. Ποιοι λοιπόν θα φέρουν τα χρήματα;

Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός φορ προέρχεται από μέτρια χρονιά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ομάδες που να «καίγονται» να τον αποκτήσουν. Συνάμα., στο συμβόλαιο του υπάρχει ο όρος της Λίβερπουλ ότι αν πουληθεί πάνω από τρία εκατ. το 40% πηγαίνει στους Άγγλους. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πάνω από 2-3 εκατ. αποκλείεται να πάρουν οι πράσινοι. Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε η παρουσία του Νίνη την τρέχουσα σεζόν, ενώ πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που ενδιαφέρθηκε σοβαρά κάποιος σύλλογος για να τον αποκτήσει. Στην παρούσα φάση, ο 21χρονος μέσος δύσκολα θα φέρει περισσότερα χρήματα από τον Λέτο.

Τάσεις φυγής έχει και ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ο οποίος ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν αλλά ανέβηκε στη συνέχεια. Ήδη παρακολουθείται από ιταλικούς συλλόγους και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια πρόταση 1,5 εκατ. ευρώ. Από τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να φέρει πρόταση είναι ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, με ένα ποσό που θα κυμαίνεται στο 1 εκατ.

Ας υποθέσουμε ότι πουλήθηκαν αυτοί παίκτες και έφεραν στα ταμεία εφτά εκατ. ευρώ. Ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να αποκτήσει τους αντικαταστάτες τους; Ασφαλώς και ναι, είναι η απάντηση και το πόσο θα κοστίσουν τελικά είναι μια άλλη συζήτηση, όπως και η αξία τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αν το τριφύλλι προχωρήσει τέτοιες ενέργειες θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ(σ.σ. αν πάρει την πρωτιά στα πλέι οφ), το οποίο δίνει τουλάχιστον 14-15 εκατ. ευρώ και θα απομακρυνθεί από την υπόθεση πρωτάθλημα στη νέα σεζόν. Πριν λοιπόν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση καλό θα είναι οι διοικούντες να μετρήσουν όλες τις παραμέτρους. Η ομάδα του 1996 διαλύθηκε και έκανε τέσσερα χρόνια για να ξαναγίνει ανταγωνιστική, ενώ το ίδιο πάνω κάτω συνέβη και μετά το νταμπλ του 2004.

Υ.Γ. Ο Σισέ για να παραμείνει στην ομάδα θέλει αυτή να είναι ανταγωνιστική, κάτι που μοιάζει δύσκολο αν παραχωρηθεί η μισή ενδεκάδα.

Υ.Γ. 2 Η είσοδος στους ομίλους δεν είναι δεδομένη ακόμη κι αν παραμείνουν όλοι οι παίκτες. Αλλά οι πιθανότητες δεν είναι οι ίδιες, ειδικά αν ο Παναθηναϊκός μπει και στους δύο προκριματικούς από το γκρουπ των ισχυρών, κάτι που είναι αρκετά πιθανό.

Υ.Γ. 3 Κανείς δεν λέει όχι σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών, κάτι που κάνουν όλες οι ομάδες στον πλανήτη. Ωστόσο, αυτό είναι μια άλλη ιστορία από το να διατυμπανίζεις ότι πουλάς.

Υ.Γ. 4 Απόλυτα σωστή κρίνεται η απόφαση του Παναθηναϊκού να μην ξαναπληρώσει μέρος των συμβολαίων σε παίκτες που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες με τη μορφή δανεισμού. Αν θέλει η Μποταφόγκο τον Μάτος, ας τον πληρώσει να τελειώνουμε.

Πηγή: sday.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κάντε κλικ σε μια διαφήμιση