Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

12 Απριλίου 2011

Κρίσιμο, αλλά ομιχλώδες

Σε λίγες ώρες (4μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί το νέο κρισιμότατο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπου οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφασίσουν τα λεφτά που θα «ρίξουν» στα ταμεία της ομάδας άμεσα, προκειμένου να «ανασάνει» έστω και λίγο οικονομικά ο σύλλογος.

Η συνεδρίαση αυτή είναι πολύ κρίσιμη αν αναλογιστούμε πως το έλλειμμα για τη νέα περίοδο υπολογίζεται ότι θα ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ, οπότε θα πρέπει οι μέτοχοι να είναι... γενναίοι και να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.


Δυστυχώς κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν διαφαίνεται να είναι στις προθέσεις τους, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα όταν θα κάτσουν και πάλι στο ίδιο τραπέζι. Τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς, μιας και πάλι αναμένεται να υπάρχουν σημαντικές απουσίες.


Δεδομένα δεν θα εμφανιστεί ούτε αυτή τη φορά ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ενώ το πιθανότερο είναι τον Νικόλα Πατέρα να εκπροσωπήσει ο Αντώνης Αντωνιάδης. Ασθενής παραμένει και ο Παύλος Γιαννακόπουλος και πιθανότατα θα τον εκπροσωπήσει ο αδερφός του Θανάσης. Ήδη άλλωστε έχει παραιτηθεί και ο Γιάννης Ξυλάς.


Από εκεί και πέρα ο Δημήτρης Γόντικας θα παρουσιάσει δύο βασικά πλάνα για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ένα για ποσό ύψους 15 εκατομμυρίων και ένα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα έχει μαζί του κι άλλη μία πρόταση, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για τις δύο προηγούμενες.


Σε όλες τις προτάσεις του, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος συμπεριλαμβάνει πωλήσεις παικτών και ιδιαίτερα σφιχτή οικονομική πολιτική, με βασικότερο όρο τη μείωση των συμβολαίων που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Βάσει της ατζέντας, τα τρία θέματα της συνεδρίασης είναι ο οικονομικός σχεδιασμός της περιόδου 2011-2012, η πρόταση για σύσταση τεχνικής επιτροπής και τα τρέχοντα θέματα.


Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πάντως αναμένεται να εμμείνει στη θέση του για συμμετοχή του με το 30% όσων θα βάλουν οι υπόλοιποι μέτοχοι και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους μετόχους αναμένεται να συμμετέχουν με ανάλογα μικρότερο ποσοστό. Ο Αδαμάντιος Πολέμης έχει κάνει πρόταση να μπουν όλοι με το ποσοστό τους, ενώ ο Παύλος Γιαννακόπουλος έχει πει ότι θα συμμετάσχει σύμφωνα με το ποσοστό του.
theplayer.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κάντε κλικ σε μια διαφήμιση