Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

12 Απριλίου 2011

Πείτε στον κόσμο την αλήθεια!

Οταν προσπαθείς να ανατρέξεις στο παρελθόν και να αναζητήσεις την αλήθεια, θα πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν πιο αποστασιοποιημένος γίνεται, να λαμβάνεις υπόψη σου όλες τις παραμέτρους-πλευρές και να τις παραθέτεις, δίκην έρευνας (στον εαυτό σου ή τους άλλους), προκειμένου να βγάλεις ένα συμπέρασμα όσο πιο αντικειμενικό γίνεται.

Η λεγόμενη "ιστορική αλήθεια" δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Ιδίως όταν τα πράγματα είναι "φρέσκα" και όταν η πηγή πληροφόρησης είναι μονόπλευρη. Συνήθως ο καθένας "ενημερώνεται" από την πλευρά που τον βολεύει, διαβάζει και ακούει αυτά που θέλει, απορρίπτει ό,τι δεν ηχεί ευχάριστα στ' αυτιά του...
Στον Παναθηναϊκό βασανιζόμαστε από έναν διαρκεί "πόλεμο εντυπώσεων" για το "πως φτάσαμε ως εδώ", όπου οι εμπλεκόμενες πλευρές, οι έχουσες άμεσα ή έμμεσα την ευθύνη, αναλώνονται σε ένα γαϊτανάκι κατηγοριών και "ξεκατινιάσματος". Ουδείς έχει διάθεση (τουλάχιστον την παρούσα φάση) να δει την άλλη "αλήθεια", την κρίσιμη αλήθεια. Αυτή που εμπεριέχει το ουσιαστικό ερώτημα "τι γίνεται από δω και πέρα;". Ο κόσμος δεν έχει κατανοήσει στο πλήρως μέγεθός της τη ζωφερή πραγματικότητα του ΣΗΜΕΡΑ.
Και είτε "τσουβαλιάζει" τους πάντες "βαφτίζοντάς" τους ως ισομερώς υπεύθυνους για αυτά που έρχονται, είτε κατηγορεί συγκεκριμένες πλευρές για να ελιλεωθεί-δικαιωθεί. Ετσι όμως δεν γίνεται δουλειά! Στην τελική ανάλυση, όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή έτσι και στον Παναθηναϊκό της πολυμετοχικότητας, υπήρχαν θετικά και αρνητικά. Ο σόφρων νους κρατάει τα θετικά, αφήνει τα αρνητικά και πορεύεται πιο δυνατός στο μέλλον. Για να προχωρήσει όμως ο Παναθηναϊκός στο μέλλον θα πρέπει ΟΛΟΙ οι μέτοχοι να του πουν την αλήθεια.
Οχι απαραίτητα για το παρελθόν (διότι αντιλαμβάνεστε ότι θα γίνει "κόλαση" και δεν θα βγει άκρη μέσα από την υποκειμενικότητα του καθενός), αλλά για το μέλλον. Να γίνει δηλαδή μία επίσημη καταγραφή της κατάστασης, των οικονομικών δεδομένων και του πλάνου που επιβάλλεται να υπάρξει στην ομάδα για να μην αντιμετωπίσει ο σύλλογος τα χειρότερα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να ξέρει τουλάχιστον την αλήθεια των υπαρχόντων δεδομένων και εάν δεν τον ενημερώσουν οι ίδιοι οι μέτοχοι (και συνεχιστεί το "γαιτανάκι" των κύκλων, τον... τετραγώνων και των... τριγώνων) τότε το πρόβλημα μπορεί να γίνει πολύ μεγαλύτερο και το αδιέξοδο για το σύλλογο οδυνηρό...
onsports.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κάντε κλικ σε μια διαφήμιση