Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

14 Μαρτίου 2011

Μεθοδικός κι απρόβλεπτος…

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει αποδείξει πως είναι ένας προπονητής με σωστή ποδοσφαιρική κουλτούρα αλλά και αρκετά μεθοδικός.


Όταν ήρθε στην Ελλάδα, δοκίμασε όλους τους παίκτες (ακόμη και τον Δημούτσο με την Μπαρτσελόνα έβαλε) για να βρει τον κορμό που χρειάζεται.


Κατόπιν, έμαθε στους παίκτες του, τους νέους ρόλους τους στο γήπεδο με το 4-3-3 που χρησιμοποιεί.


Τώρα, ήρθε η ώρα να δουλέψει κι άλλα συστήματα για να κάνει τον Παναθηναϊκό ακόμη πιο απρόβλεπτο.


Και αυτή που διανύουμε, είναι μια περίοδος που βολεύει τον Φερέιρα να δουλέψει διαφορετικές τακτικές από αυτές που συνήθιζε, μια και το «τριφύλλι» είναι ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Αυτό από μόνο του αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουλέψει ο Πορτογάλος αυτά που θέλει, αφού μπορεί να κάνει μια μίνι προετοιμασία ενόψει των play off που έρχονται.


Ο Φερέιρα αναγκάστηκε στο Καυταντζόγλειο λόγω αρκετών απουσιών, να αλλάξει το σύστημα της ομάδας σε 4-4-2. Κάτι, που δούλεψε με συνοχή και αρμονικά όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη λήξη. Είναι σίγουρο πως ο Φερέιρα θα ξαναχρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια κάποιου παιχνιδιού το συγκεκριμένο σύστημα, αφού θέλει οι παίκτες του να μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάζουν ρόλους και ροή σε ένα παιχνίδι.


Σίγουρα κάτι μεθοδικό, για κάθε τύπου περίσταση. Είτε η ομάδα πάσχει από τραυματισμούς, είτε έχει «στραβώσει» κάποιο παιχνίδι, είτε για λόγους τακτικής και αντιμετώπισης της τακτικής της αντίπαλης ομάδας. Αυτό το ξέρει καλά ο έμπειρος Πορτογάλος τεχνικός που θέλει να μην είναι ο Παναθηναϊκός προβλέψιμος. Το ζήτημα είναι να ανταποκριθούν οι παίκτες του στα νέα πράγματα που θα τους ζητήσει από εδώ και στο εξής.


Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μέρα με τη μέρα κερδίζει όλο και περισσότερο τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού. Εάν καταφέρει μέχρι το τέλος της σεζόν να εμφανίσει μια ομάδα η οποία θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε διαφορετικού τύπου συνθήκες και να αλλάζει συστήματα παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο συνάμα, τότε, θεωρητικά, θα έχει κερδίσει και την θέση του για την επόμενη σεζόν…
sportfm