Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

14 Μαρτίου 2011

Η δικαίωση του Φερέιρα και το μήνυμα στους απείθαρχους

Το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά περνάει σε δεύτερη μοίρα λόγω των διοικητικών και της μεγάλης απόστασης του από την κορυφή. 


Οι πράσινοι παρουσιάζουν σημάδια απειθαρχίας, έχουν χάσει προσωρινά το κίνητρο τους και ευτυχώς για αυτούς, υπάρχει ένας προπονητής που δεν το έχει παρατήσει και με τη δουλειά του, αναγκάζει τους παίκτες να συμμαζευτούν. Ο «καθηγητής» Φερέιρα με απλές κινήσεις τακτικής, δίνει στην ομάδα του βαθμούς και την έμπνευση για την επόμενη ημέρα. Ταυτόχρονα περνάει το μήνυμα στους απείθαρχους πως «δεν έχουν νόημα τέτοιες κινήσεις, καθώς η ομάδα έχει λύσεις και είναι πάνω από όλα».


Ο Γκοβού έμεινε στην Αθήνα και είδε το ματς από την τηλεόραση, ο Νίνης δεν κουνήθηκε από τον πάγκο και η ομάδα πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Ηρακλή, χάρη στην έμπνευση και την καθοδήγηση του 64χρονου τεχνικού. Στον Παναθηναϊκό μπορεί να μην υπάρχει διοίκηση, υπάρχει όμως προπονητής, ο οποίος βρίσκεται πάνω από τους παίκτες. Και όλοι αυτοί, είναι κάτω από την ομάδα, από το σύνολο. Περισσότερο από τους βαθμούς ο Φερέιρα και το επιτελείο του, το χάρηκαν γιατί στάλθηκε μήνυμα σε όλους, πως ουδείς αναντικατάστατος και όλοι πρέπει να σέβονται τις επιλογές του προπονητή, ακόμη και αν διαφωνούν ή είναι εις βάρος τους. Προφανώς ο Πορτογάλος δεν θα πατήσει πάνω σε αυτή τη νίκη για να συνεχίσει την καραντίνα στους δύο παίκτες, απλά έχει ένα ισχυρό χαρτί εν' όψει της συνέχειας. Και βέβαια αν και όταν ενισχυθεί με έναν άνθρωπο που θα ελέγχει τα αποδυτήρια και θα ασχολείται με τα παραπτώματα των παικτών, νομίζουμε πως θα κάνει ακόμη καλύτερη δουλειά.


Διήμερο ρεπό οι πράσινοι


Από την Κυριακή οι πράσινοι απολαμβάνουν διήμερο ρεπό. Η αποστολή επέστρεψε το πρωί της Κυριακής από τη Θεσσαλονίκη και μέχρι την Τρίτη οι παίκτες είναι ελεύθεροι από προπονήσεις. Θα επιστρέψουν στην Παιανία ξεκούραστοι για να ξεκινήσουν την προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με την Κέρκυρα, με σκοπό να συνεχίσουν στο δρόμο των επιτυχιών. Λογικά θα μπει σε κανονικό ρυθμό ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και ίσως γυμναστεί πιο έντονα ο Λέτο. Η μαγνητική του Σπυρόπουλου θα καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος στο αριστερό του πόδι. Θεωρείται δεδομένο πως θα απουσιάζει από την αναμέτρηση με την Κέρκυρα


Μέσα στην εβδομάδα οι προτάσεις


Αυτό που είχε προαναγγείλει ο Δημήτρης Γόντικας, αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα. Αναφερόμαστε στις προτάσεις της ΠΑΕ για την βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την καταπολέμηση της βίας. Προφανώς δεν θα...πάθουμε σοκ από την πρωτοτυπία και τις μοντέρνες προτάσεις των πράσινων. Αυτό δεν σημαίνει πάντως πως κακώς πράττουν στο τριφύλλι, αφού οι ιδέες προς τη σωστή κατεύθυνση, κάτι μπορεί να αποφέρουν. Τις επόμενες ημέρες θα μάθουμε τις θέσεις και προτάσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο, μέσα σε ένα ζοφερό τοπίο που διαμορφώνουν η κασετολογία και τα συνεχή κρούσματα βίας.
theplayer