Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

16 Μαρτίου 2011

Οι Γάλλοι μιλούν για τη μήνυση

Όπως είναι λογικό, οτιδήποτε αφορά μία προσωπικότητα η οποία αγωνίζεται μακριά από την πατρίδα, τα ΜΜΕ της χώρας φροντίζουν να ενημερώνουν τον κόσμο, για το τι συμβαίνει γύρω από το άτομό της… Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί ο Τζιμπρίλ Σισέ, του οποίου η καθημερινότητα γνωστοποιείται στους απανταχού θαυμαστές του.
Βοήθησε κι εσύ να γίνουμε "newspao.gr", κάνοντας κλικ στην παρακάτω διαφήμιση


Όπως έγινε άλλωστε με τη μήνυση που άσκησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά το πρόσωπο του Γάλλου. Είδηση που δεν θα μπορούσε να περάσει… στα ψιλά από τα γαλλικά ΜΜΕ.


Ενδεικτικά, η αναφορά που έκαναν η «L’ Equipe», το «Goal.com/fr» και το «Eurosport»:


Η «L’ Equipe» αναφέρει σχετικά: «Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Πειραιώς, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατέθεσε μήνυση για δυσφήμηση εναντίον του επιθετικού του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ. Στόχος της είναι να “εξασφαλίσει το κύρος του συλλόγου. Ο Γάλλος είχε καταγγείλει πριν από δύο εβδομάδες κατά τον ίδιο τον Μαρινάκη για προσβολές, δυσφήμηση και απειλές. Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού πριν από ένα μήνα (2-1), ο Σισέ είχε πει ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του, φοβόταν μήπως τραυματιστεί σοβαρά, από την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, με το τέλος της αναμέτρησης. "Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα και όχι πόλεμος", είχε δηλώσει τότε ο πρώην παίκτης της Μαρσέιγ».


Με τη σειρά του, το «Eurosport» κάνει μία εκτενή αναφορά, σχολιάζοντας: «Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Πειραιώς, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατέθεσε μήνυση για δυσφήμηση κατά του Γάλλου επιθετικού του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, όπως δήλωσε την Τρίτη, ο δικηγόρος του πρώτου, Θέμης Σοφός.


Ο Τζιμπρίλ Σισέ βρίσκεται σε κρίση. Στέφθηκε πρίγκιπας στην Ελλάδα μετά από μια επιτυχημένη πρώτη σεζόν συνώνυμη αυτής στην Μαρσέιγ, ενώ σήμερα περνά περίπλοκες ώρες. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Πειραιώς ξεκίνησε πράγματι μια δίκη εναντίον του. Η δράση του κ. Μαρινάκη έρχεται δύο εβδομάδες μετά την εναντίον του διαμαρτυρία από τον Σισέ σχετικά με τις προσβολές, τη δυσφήμηση και τις απειλές. Το αφεντικό του Ολυμπιακού προέβη στην εν λόγω πράξη, καθώς “πρέπει να διασφαλίζει το κύρος του συλλόγου". Η διαφορά μεταξύ των δύο ανδρών χρονολογείται από τον περασμένο μήνα, όταν η νίκη (2-1) του Ολυμπιακού αύξησε τη διαφορά από τους αντιπάλους του στην υπόθεση πρωτάθλημα.


Τότε, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος του αγώνα και επιτέθηκαν σε παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως άλλωστε και στο Γάλλο διεθνή. Εικόνες που έκαναν το γύρω της ελληνικής τηλεόρασης. Στην καταγγελία του, ο Σισέ είχε πει ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του ήταν φοβισμένος και δεν ήθελε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να τραυματιστεί σοβαρά. "Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα κι όχι πόλεμος", δήλωσε ο Γάλλος παίκτης στην κατάθεσή του.


Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Οσέρ είχε ζητήσει να τιμωρηθεί ο Μαρινάκης και είπε ότι θα διαμαρτυρηθεί προς τις ευρωπαϊκές αρχές. Ακόμη, υπογράμμισε ότι ποτέ δεν είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις οπαδών. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού κατηγόρησε επίσης τους υποστηρικτές του Ολυμπιακού για ρατσιστική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του ντέρμπι, ενώ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα δωρίσει € 15.000 ευρώ για τις ερασιτεχνικές ομάδες του συλλόγου του.


Από τη μεριά της, η γαλλική έκδοση της ιστοσελίδας «Goal.com» συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: «Σύμφωνα με την καταγγελία του Γάλλου επιθετικού προς το πρόσωπο του προέδρου του Ολυμπιακού, μετά από τις υπερχειλίσεις που συνέβησαν στο τέλος της συνάντησης μεταξύ του ιδίου και του ανταγωνιστικού συλλόγου του Παναθηναϊκού, ο κ. Μαρινάκης αποφάσισε με τη σειρά του να μηνύσει τον Γάλλο επιθετικό για δυσφήμηση.


Ο τελευταίος έχει ήδη υποβάλει καταγγελία για προσβολές, δυσφήμιση, καθώς και απειλές, ενώ στην κατάθεση υπογραμμίζει πως “το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα και όχι πόλεμος", αναφερόμενος στην εισβολή στον αγωνιστικό χώρο από τους οπαδούς του Πειραιά και δικά τους χτυπήματα.


Επίσης, αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι να διαμαρτυρηθεί ο Σισέ στην UEFA, για να ζητήσει την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων κατά του προέδρου του Ολυμπιακού, κ. Μαρινάκη. Αν και το τελευταίο το έχει κοινοποιήσει, δεν έχει λάβει ακόμα κάποια απάντηση».
theplayer