Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

13 Μαρτίου 2011

Τον «ξύπνησε» ο «Πετρογκόλ»

Με δημιουργό τον Τζιμπρίλ Σισέ και σκόρερ τους Πετρόπουλο (2) και Χριστοδουλόπουλο, ο Παναθηναϊκός πήρε το «διπλό» (1-3) στο Καυτανζόγλειο και επέστρεψε στις νίκες, έπειτα από τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα. Για τον «Γηραιό» είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 ο Μαχόπ.


Από το ματς στο Καυτανζόγλειο βγαίνει μία διαπίστωση και μία απορία, σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό. Η διαπίστωση: Σισέ και Πετρόπουλος συνεργάστηκαν άψογα σε αρκετές φάσεις και φυσικά στα γκολ. Η απορία: Γιατί δεν το είχε δοκιμάσει τόσο καιρό ο Φερέιρα αυτό το σύστημα, με δύο επιθετικούς στην κορυφή;


Οι πράσινοι πήραν τη νίκη, όχι γιατί έπιασαν σπουδαία απόδοση, αλλά πιο πολύ επειδή εκμεταλλεύτηκαν τα μεγάλα κενά στο κέντρο άμυνας του Ηρακλή και λειτούργησαν ομαδικά κυρίως στην επίθεση. Ο Παράσχος δεν είχε λύσεις για να καλύψει τις απουσίες σημαντικών παικτών στην άμυνα, γεγονός που του στοίχισε. Κυριαζής και Παπαστεριανός ούτε σε οικογενειακό δίτερμα δεν πρέπει να έχουν αγωνιστεί ξανά μαζί και η έλλειψη χημείας φάνηκε. Ο Φερέιρα είχε διαβάσει αυτή την αδυναμία του αντιπάλου και την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Φόρτωσε την περιοχή με δυο φορ, έδωσε εντολή στον Σισέ να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Πετρόπουλο και να τον τροφοδοτεί όποτε βρίσκει ευκαιρία ή να απειλεί ο ίδιος. Ανάλογα την περίσταση. Και ο Σισέ τον δικαίωσε. Από εκείνον ξεκίνησαν και τα τρία γκολ των φιλοξενούμενων.


Ο Γάλλος άσος απέδειξε πως όταν έχει καθαρό μυαλό, μπορεί και να πασάρει με ακρίβεια, ενώ ο Πετρόπουλος φανέρωσε ξανά την εκτελεστική του δεινότητα. Αν ήταν σε άλλη ομάδα από την 5η θέση της βαθμολογίας και κάτω θα είχε πετύχει περίπου 10 γκολ χωρίς να πιεστεί. Αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν ελεύθερα, όχι ποιοτικά, αλλά τουλάχιστον υποφερτά. Τα τέσσερα γκολ και οι αρκετές ευκαιρίες, ως ένα σημείο το αποδεικνύουν. Το τριφύλλι δεν είχε Λέτο, αλλά είχε μεγαλύτερη διάθεση από άλλα παιχνίδια για να φτάσει στη νίκη και να σπάσει ένα αρνητικό σερί 3 αγώνων χωρίς τρίποντο. Ο Ηρακλής παρουσιάστηκε ανέτοιμος για την αναμέτρηση, δεν είχε συγκέντρωση αντίστοιχη με εκείνη που παρουσίασε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και χαρακτηριστικό της νωθρότητας των γηπεδούχων, τα γκολ στο 3ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και στο 6ο του δευτέρου. Κάτι υποδηλώνει και αυτό.


Ο Ηρακλής υπέστη την πρώτη του ήττα με τον Παράσχο στον πάγκο και έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» την παραμονή του στην κατηγορία. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις επιτυχίες και αν τις συνεχίσει θα μπει με ηρεμία και αυτοπεποίθηση στα πλέι-οφ που θα κρίνουν την ομάδα που θα βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.


Για τον Γηραιό, λίγα πράγματα από τον Επαλέ στην κορυφή της επίθεσης, με εξαίρεση τη φάση του γκολ. Κακή αλληλοκάλυψη στο κέντρο και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι. Πολλές αποκρούσεις ο Ελευθερόπουλος, φέρει ευθύνη για το τρίτο γκολ. Σχετικά καλή εμφάνιση οι Λίμα και Ντάνι.


Για τον Παναθηναϊκό, απέδωσε τα μέγιστα η έμπνευση του Φερέιρα να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-4-1-1 και ουσιαστικά δύο φορ περιοχής. Ο Σισέ κορυφαίος, από κοντά και ο Πετρόπουλος, πολλή δουλειά ο Κατσουράνης, θετικός ο Καντέ, αξιόπιστος όταν χρειάστηκε ο Τζόρβας.