Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Φεβρουαρίου 2011

Η δική μας φιέστα!

Πέρυσι, αρχές Μαϊου, το πρώτο νταμπλ μετά το 2004 γιορτάστηκε με μια ανεπανάληπτη γιορτή στο ΟΑΚΑ, με προσκεκλημένους 50.000 οπαδούς. 


Φέτος, η δική μας φιέστα, η φιέστα των αληθινών πρωταθλητών δεν είχε κούπες, φαντασμαγορική ατμόσφαιρα και όλα τα υπόλοιπα που ταιριάζουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτά τα αφήνεις... δώρο προς λιμάνι μεριά. Δεν είναι η πρώτη φορά, εξάλλου, που θα γιορτάζουν με... μαϊμουδένια τρόπαια. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι, το οποίο δεν τους ανήκει, το παίρνουν με τα δεκανίκια της διαιτησίας, τα φιλικά σε Αθήνα και επαρχία.


Η δική μας φιέστα, όμως, είχε ένα δυναμικό και ειρηνικό συλλαλητήριο από 30.000 «τρελαμένους» Παναθηναϊκούς, οι οποίοι έστειλαν το μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο πως όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο στο Φάληρο δεν πρόκειται να περάσουν έτσι! Αυτό είναι το μεγαλείο του κόσμου. Το «δύναμη σου οι οπαδοί σου» είναι με διαφορά από το δεύτερο το μοτό που αντικατροπτίζει 100% την πραγματικότητα! Ρεσιτάλ από το πέταλο της «13», ασταμάτητο τραγούδι και κόσμια συμπεριφορά σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Ακόμη και η κίνηση με την αφαίρεση του πανό της Λίγκας από την σέντρα δείχνει γιατί ήσουν, είσαι και θα είσαι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ!


Η μπάλα, λοιπόν, έχει φύγει από τα πόδια του κόσμου. Ότι ήταν να κάνουν οι φίλοι του «τριφυλλιού» το έκαναν. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με «όπλα» την φωνή, το τραγούδι, τα πανό και την αποθέωση στους νικητές του Φαλήρου, οι οποίοι έκαναν τον γύρο του θριάμβου! Με συνθήματα και πανό για τον «δικό τους» Τζιμπρίλ Σισέ.


Πλέον, ήρθε η ώρα των μετόχων να βγουν μπροστά, να προασπίσουν τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού και μέσα από την συσπείρωση να βάλουν τέλος πριν καν ξεκινήσει η ποδοσφαιρική «χούντα» που έχει βάλει στόχο να επιβάλλει ο Μαρινάκης!


Έχεις έναν κορυφαίο προπονητή που δήλωσε έτοιμος να φτιάξει μία ομάδα που θα μπορεί να κερδίζει τους διαιτητές, ένα ρόστερ που με 3-4 προσθήκες θα είναι σε θέση να κάνει... παπάδες και πάνω απ'όλα έχεις στο πλευρό σου τον κόσμο πιο «ζεστό» από ποτέ. Όλα αυτά θα ήταν αμαρτία πραγματική να... καούν σε νέα παιχνίδια εξουσίας.


Να μην ξεχάσουμε. Έγινε και ένα παιχνίδι απόψε. Δεν χωράει ιδιαίτερη κριτική γιατί και οι έντεκα του Φερέιρα ήταν σε άλλο γήπεδο. Δικαιολογημένα. Ξενερωμένοι ως το... μεδούλι από την κλεψιά του Φαλήρου, σε ένα πρωτάθλημα «καρναβάλι» με προκαθορισμένο νικητή. Τι να παίξουν; Γιατί και για ποιον λόγο; Άνθρωποι είναι και όχι ρομπότ. Εδώ ξενέρωσαν ακόμη και Ολυμπιακοί! Αυτοί που ένιωσαν την κλεψιά στο πετσί τους θα ήταν κομπλέ;


Στον μόνο που μπορείς να σταθείς και να σχολιάσεις την εμφάνιση του είναι ο Σίντνεϊ Γκοβού. Μετά το «Καραϊσκάκη», έδειξε και σήμερα ότι έστω και αργά έχει συνέλθει και μπορεί να βοηθήσει
leoforos