Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

15 Οκτωβρίου 2010

Πάπριτσα: «Το άγχος θα το έχει ο Παναθηναικός»

Από την εποχή που φορούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και πολιορκούσε τα αντίπαλα δίχτυα, πέρασαν 22 χρόνια. Στον ΠΑΟΚ έπαιξε μόλις ενάμιση χρόνο και είναι από τους ελάχιστους ξένους παίκτες, που αν και δεν ρίζωσαν σε μια ομάδα, όχι απλά δεν ξεχάστηκαν, αλλά ο κόσμος τους θυμάται ακόμη. Ο λόγος για τον Ράντεν Πάπριτσα που ουσιαστικά με το γκολ που είχε πετυχει κατά του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ το 1984 χάρισε το πρωτάθλημα στην ομάδα του Δικεφάλου.



Ο σερβοέλληνας ποδοσφαιριστής σχολιάζοντας την αναμέτρηση του Σαββάτου στο, άδειο ΟΑΚΑ, είπε χαρακτηριστικά:


«Πάντα οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ είναι ντέρμπι. Μπορεί αυτή την στιγμή οι δυο ομάδες να μην είναι στην καλύτερη φόρμα τους αλλά θα έχει ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα στο τελευταίο διάστημα και ο Παναθηναϊκός προέρχεται από άσχημα αποτελέσματα κυρίως στη Ευρώπη. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι ο αγώνας θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Ο ΠΑΟΚ έχει την ικανότητα να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του. Να μην έχει άγχος και πίεση από τα προηγούμενα αποτελέσματα. Γιατί αν χάσει τότε ίσως να έχει μεγαλύτερα προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός έχει ελλείψεις και προβλήματα με τον προπονητή του . Δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση του. Αυτός είναι που έχει το μεγαλύτερο άγχος για τον αγώνα».


-Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο , μεταφέρει το χρυσό γκολ που ειχε σημειωσει το 1984 και έδωσε το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ:



«Το έχω σε βίντεο. Ήμουνα τυχερός που ο κόσμος με θυμάται από εκείνο το γκολ, αλλά δεν είναι σωστό, γιατί έπαιξα όλη τη σεζόν σε όλα τα παιχνίδια, χωρίς τραυματισμούς και προβλήματα. Όλη η ομάδα ήταν καλή, είχαμε πίστη στον εαυτό μας και όπου πηγαίναμε, θέλαμε να κερδίσουμε. Εμείς είχαμε την ψυχολογία του νικητή. Όπου και να πηγαίναμε παίζαμε ανοιχτά, είχαμε ποιότητα και αποδείχθηκε οτι είχαμε την ψυχολογία του νικητή».



-Όσο για τον τρόπο που έπαιζε εκείνη η ομάδα και κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα τόνισε :
«Τότε παίζαμε μπροστά εγώ με τον Δημόπουλο και ο Κωστίκος έπαιζε λίγο πιο πίσω. Συνήθως παίζαμε 4-4-2 αλλά όχι με τόσο αυστηρούς ρόλους, για παράδειγμα εγώ δεν έπαιζα μόνο αριστερά ή μόνο δεξιά, άλλαζα θέσεις και βοηθούσα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού ενώ στην άμυνα πάντα μάρκαρα τον αντίπαλο σέντερ μπακ. Είχαμε όλοι τότε αρκετά σύνθετους ρόλους αλλά μπορούσαμε να ανταποκριθούμε όλοι σωστά»





-Ο Ράντεν Πάπριτσα αναφέρθηκε στην προσπαθεια που γίνεται και στέλνει το μήνυμά του:
«Χρειάζεται μια σταθερή διοίκηση και η σταθερότητα των παικτών. Όπως ξέρουμε τα τελευταία χρόνια άλλαξαν πολλοί πρόεδροι και προπονητές. Όμως πρέπει να υπάρχει σταθερότητα. Είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στην διοίκηση του Ζαγοράκη. Πρέπει να υπάρχει μια σταθερή διοίκηση. Πέρασαν 24 χρόνια από τότε που έβαλα το γκολ, αλλά δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Μόνο δυο κύπελλα. Τότε ήμασταν και στον τελικό του κυπέλλου αλλά χάσαμε, δικαίως. Πρέπει να είμαστε σταθεροί.»






-Όσο για τις διαφορές του τότε με το τώρα είπε:

«Το ποδόσφαιρο τότε ήταν πιο αγνό. Όμως πέρασαν πολλά χρόνια. Τώρα άλλαξαν πολλά στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες έγιναν κομπιουτεράκια. Οι παίκτες πρέπει να έχουν μεγαλύτερη φαντασία. Εμείς όταν πήραμε το πρωτάθλημα είχαμε μεγάλη κινητικότητα. Ήμασταν γρήγοροι παίκτες, τότε. Μας λείπει τώρα η γρηγοράδα. Εκτός απο τον Μουσλίμοβιτς που είναι γρήγορος, αλλά όχι, τόσο, όπως και ο Βιερίνια, που είναι και εκρηκτικός και γρήγορος παίκτης, έχει και κοντά πόδια, είναι γρήγορος. Θυμάστε τον Νίκο Αλαβάντα; Ήταν πολύ γρήγορος, όπως έλεγε και ο κόσμος. Εγώ τον άφηνα πίσω μισό μέτρο στα 100 μέτρα. Όλοι ήξεραν πως σε εκείνη την ομάδα ότι ο Αλαβάντας ήταν πιο γρήγορος. Χρειάζεται ενας γρήγορος επιθετικός χάφ. Δεν μπορεί όλοι οι παίκτες να είναι γρήγοροι. Όμως ένας επιθετικός χάφ , πρέπει να έχει γρήγορη σκέψη».
10bet