Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

14 Οκτωβρίου 2010

Μπατίστ: «Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι»

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Αθήνα την Τετάρτη το βράδυ έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας αφού επικράτησε του Κολοσσού στην Ρόδο. Το απόγευμα επέστρεψε στο ΟΑΚΑ, με προγραμματισμένη προπόνηση, καθώς προετοιμάζεται πλέον για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Ο Μάικ Μπατίστ ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης στο «Βενετόκλειο» και αναφέρθηκε σε αυτόν τον πρώτο επίσημο αγώνα και το κίνητρο που έχουν πάντα οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

«We have to take care of our business», ήταν τα πρώτα του λόγια, μιλώντας για τον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας, για να προσθέσει: «Να κάνουμε εμείς τα πράγματα σωστά. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά στην πορεία παίξαμε ως και εξαιρετικά κάποιες στιγμές. Όταν ηρεμήσαμε λίγο, βρήκαμε το ρυθμό μας και καταφέραμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, παίζοντας καλύτερα αμυντικά, όταν δείξαμε υπομονή, το παιχνίδι ήρθε στα δικά μας χέρια. Χρειάζεται να κάνουμε εμείς το δικό μας παιχνίδι. Το γεγονός δε ότι ήταν ένα παιχνίδι νοκ άουτ ήταν από μόνο του ένα κίνητρο. Θέλουμε να προχωρήσουμε στο κύπελλο Ελλάδας, και το πρώτο βήμα έπρεπε να γίνει σήμερα. Και έγινε».

Ο ίδιος αγωνίστηκε με ιδιαίτερο πάθος, ενώ και όσο βρισκόταν στον πάγκο, ελάχιστα έμεινε ήρεμος, προσπαθώντας συνεχώς να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του: «Η εμπειρία μου, όντας στον όγδοο χρόνο στην ομάδα μου λέει ότι οι νέοι παίκτες πρέπει να έχουν ένα παράδειγμα. Το ίδιο ισχύει και για μένα ακόμη. Ξέρω πολύ καλά πως όταν κάνουν σωστό είναι καλό να τους επιβραβεύεις, να τους επικροτείς, να το βιώνουν ότι είναι δίπλα τους όλη η ομάδα. Το ίδιο και όταν κάνουν κάτι λάθος. Πρέπει να είσαι δίπλα τους και να παίζεις κι εσύ δυνατά κάθε φορά που θα μπεις στο γήπεδο, κάθε φορά που θα σου ζητήσει ο προπονητής να μπεις στο παιχνίδι. Είναι κάτι άλλωστε που το αισθάνομαι κι εγώ. Όταν νιώθω ότι οι συμπαίκτες μου είναι δίπλα μου, ότι με στηρίζουν ή ότι επικροτούν κάτι καλό που θα κάνω, είναι μεγάλη βοήθεια. Το ίδιο λοιπόν θέλω κι εγώ να κάνω γι’ αυτούς».

Το κίνητρο το βρήκε σε ένα χαμένο φιλικό. Κίνητρο υπήρξε σε όσα ακούγονται και λέγονται για τον Παναθηναϊκό για μια ακόμη χρονιά πριν καν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας; «Δεν έχει σημασία τι λέγεται τώρα, αλλά τι γίνεται στο τέλος της χρονιάς. Έφυγαν τρεις σημαντικοί παίκτες, αλλά ποιος είπε ότι αυτοί που έμειναν δεν είναι σημαντικοί; Πρέπει να βγούμε μπροστά, να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και δυνατότεροι. Και αυτό θα κάνουμε. Δουλεύουμε πολύ, καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια και ξέρουμε ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, να παίξουμε καλύτερα. Προετοιμαστήκαμε για το Κύπελλο Ελλάδας, και τώρα προετοιμαζόμαστε για την έναρξη του πρωταθλήματος. Και αν συμβεί κάτι και δεν γίνει η πρεμιέρα, θα στοχεύσουμε στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και την αναμέτρηση με τη Βαλένθια στην Ισπανία. Να βρούμε το ρυθμό μας, να παίξουμε καλά, να κατακτήσουμε αυτά έχουμε στοχεύσει και φέτος».
10bet