Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Σεπτεμβρίου 2010

Η μεγαλύτερη νίκη!

Ο «πολυμετοχικός» Παναθηναϊκός φαίνεται ότι καταφέρνει να «νικήσει» το «ΤΕΡΑΣ» της γκρίνιας και του διχασμού. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ΝΙΚΗ του!

Μεγάλη είδηση η επιστροφή του «προέδρου του νταμπλ» Νικόλα Πατέρα.

Το ιδανικό πρόσωπο στην κατάλληλη θέση. Αληθινός ΗΓΕΤΗΣ.

Ο άνθρωπος ο οποίος μόνος του μπορεί να «ξορκίσει» τα «δαιμόνια» που «ταλαιπώρησαν», έστω και προσωρινά πάλι, τη σχέση διοίκησης-εξέδρας.

Που πατάει ο πόδι του δυνατά στη γη και νιώθουν τη «δόνηση» μέχρι τον...Πειραιά.

Συμπαθέστατος ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, απόλυτα σεβαστό πρόσωπο, μα καταλάβαινε και ο ίδιος πως δεν «το ‘χει».

«Επιστρέφει», παράλληλα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Μεγάλο νέο και αυτό. Ο Τζίγγερ δεν «δωρίζει» τις μετοχές του, αλλά το καλοκαίρι θα γίνει νέα ΑΜΚ για να αυξήσουν το ποσοστό τους στην ΠΑΕ, Πατέρας και «Βγενό» και να αποκτήσουν την πλειοψηφία (50,8%).

Τα «διαδικαστικά» και το χρονοδιάγραμμά τους δεν ενδιαφέρουν τόσο τον μέσο οπαδό, τα εταιρικά δηλαδή, όσο το γεγονός ότι η πολυμετοχικότητα «αντεπιτίθεται», την ώρα που οι «απέναντι» βιάστηκαν να πανηγυρίσουν για την επερχόμενη... διάλυσή της.

Αν θέλετε να σχολιάσουμε τα περί «δωρεάς», δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε απλό για έναν μεγαλοεπιχειρηματία, για έναν εφοπλιστή, να «βγαίνει» προς τα έξω ότι του «χαρίζουν την ΠΑΕ». Στο κάτω, κάτω και η «δωρεά» μια κουβέντα είναι. Τα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών αναφέρθηκαν στα «αγκάθια» του deal...της «δωρεάς».

Τα οικονομικά μεγέθη τεράστια και αυτά δεν συμβαίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο Πατέρας «δώριζε» στον Τζίγγερ τον Γκαλάς και εκείνος το ζητούσε υπό μορφή χορηγίας. Λογικό.

Αλλά, ας μην επεκταθούμε επί του παρόντος στα οικονομικά. Αυτή είναι άλλη, μεγάλη συζήτηση και χρειάζεται σωστό ρεπορτάζ, σε «βάθος». Με στοιχεία κ.λ.π. Ας μείνουμε στα γεγονότα της ημέρας. Στις ειδήσεις της.

Η ομάδα είναι δυνατή, διαθέτει «κεκτημένη ταχύτητα» από την περασμένη σεζόν, είναι ενισχυμένη με παίκτες αξίας και το κυριότερο, ΟΛΟΙ έλαβαν το ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ που έστειλε ο κόσμος του Παναθηναϊκού με τα 28.456 διαρκείας και φρόντισαν να πράξουν τα δέοντα, πριν τον τσαντίσουν, τον απογοητεύσουν και εν τέλει τον...διώξουν!

Ομάδα με «κάβα» 30.000 εισιτηρίων μόνο από τα διαρκείας, είναι «ποδοσφαιρικός γίγαντας», με δυναμική που όμοια της δεν συναντάς εύκολα όχι στην Ελλάδα, αλλά ούτε στην Ευρώπη, αν εξαιρέσουμε τα «μεγαθήρια».

«Ρεάλ της Ελλάδας», αποκάλεσε πριν από λίγα χρόνια ο Βίκτορ Μουνιόθ τον Παναθηναϊκό, που ευτυχώς για τον ίδιο και τον «λαό» του εγκαταλείπει, αυτή τη φορά χωρίς καθυστέρηση, τις...τάσσεις αυτοχειρίας και βάζει πλώρη για τον ΔΙΠΛΟ πολύ μεγάλο ΣΤΟΧΟ της περιόδου 2010-11: δεύτερο σερί ΝΤΑΜΠΛ και μεγάλη πορεία στο ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ, ενωμένος και δυνατός!

Διπλό στόχο, είπαμε; ΤΡΙΠΛΟΣ! Για να τεθούν, ταυτόχρονα, οι προϋποθέσεις να συνεχίσει αυτό που άρχισε η πολύμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό.

Ο προγραμματισμός δεν σταματά, άλλωστε, ΟΥΤΕ λεπτό!

Έχω την αίσθηση ότι εκτός από τον κόσμο, τα ίδια χαρούμενα συναισθήματα διακατέχουν και τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παύουν αυτομάτως να...φοβούνται και να σκέφτονται ποιο σύνθημα θα ακούσουν και ποιο πανό θα αντικρίσουν στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι. Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ενδιαφέρον όλων πλέον είναι ένα : ο Παναθηναϊκός!


(sportdog)