Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

24 Σεπτεμβρίου 2010

Στη Σαντορίνη το Σούπερ Καπ του Βόλεϊ

Το Σούπερ Καπ «αιωνίων» βγήκε τελικά από τη… ναφθαλίνη της ΕΣΑΠ και αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15/10 στην Σαντορίνη. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στη Θήρα με τις ευχές όλων να μην «ξυπνήσει» κανένα… ηφαίστειο!

Στην χρονιά της οικονομικής κρίσης, το Σούπερ Καπ 2010 κάνει την επανεμφάνισή του. Αυτό βέβαια είχε ανακοινωθεί –διακριτικά- από την ΕΣΑΠ αλλά κανένας δεν πίστευε ότι όχι μόνο θα πραγματοποιηθεί αλλά θα… ταξιδέψει στην πανέμορφη Σαντορίνη.




Η ΕΣΑΠ πήρε μια γενναία απόφαση, όπου με νέο πρόεδρο τον Παντελή Ταρνατόρο, που είναι και πρόεδρος του ΤΑΑ Ολυμπιακός, δεν δυσκολεύτηκε τελικά να επαναφέρει το θεσμό του Σούπερ Καπ. Η αρχική θέση πάντως ήταν να ματαιωθεί αλλά στην πορεία κάτι η… πίεση, κάτι η κριτική, κάτι και η Σαντορίνη και το σκηνικό έγινε ξαφνικά «ροζ» στη Λίγκα, η οποία καλείται όχι απλά να διοργανώσει άρτια το Σούπερ Καπ αλλά κυρίως να πάρει τα μέτρα της σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια! .




Βέβαια, αν και δεν χρειάζεται κινδυνολογία σε τέτοιες περιπτώσεις, όσοι έχουν μνήμη δεν θα ξεχάσουν τις δηλώσεις: «Ο φόβος των επεισοδίων και η απροθυμία κάποιας πόλης να αναλάβει τη διοργάνωση λόγω της αναμέτρησης μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα και αρχικά είχαμε αποφασίσει για τη ματαίωση της διοργάνωσης για το 2010», στις 26/8 του προέδρου της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρου.




«Στολίδι» το κλειστό



Αντίπαλοι θα είναι ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός με τον Κυπελλούχο Παναθηναϊκό, μια «αιώνια» κόντρα στη Θήρα. Το θετικότερο της διοργάνωσης είναι ότι θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σαντορίνης, γιατί είναι καλό τέτοια «στολίδια» να αυξάνονται στα νησιά μας με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος.




Τηλεοπτική κάλυψη και μέτρα ασφαλείας




Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ αναφέρει: «Ο αγώνας μεταξύ του πρωταθλητή Ολυμπιακού και του Κυπελλούχου Παναθηναϊκού, ορίστηκε να διεξαχθεί την Παρασκευή 15/10 και ώρα 19.00 στο Νέο Κλειστό γυμναστήριο Σαντορίνης και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη Nova Sports.


Ενόψει της διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6/10 και ώρα 09.00', σύσκεψη για τα θέματα ασφαλείας, παρουσία εκπροσώπων της ΕΣΑΠ, των δύο ομάδων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Νάξου και του Δήμου Θήρας. Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα γίνει και αντίστοιχη συνάντηση των εκπροσώπων του τοπικού Συνδιοργανωτή, Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης (ΔΑΟΣ) και της ΕΣΑΠ για τα οργανωτικά θέμα της διοργάνωσης».




Για την ιστορία…




Κυκλοφόρησε έντονα από την πρώτη στιγμή και απλά πρέπει να καταγραφεί αφού έχει ακουστεί και από «πράσινους» παράγοντες έστω και εκπρόθεσμα, το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός, που αυτή τη στιγμή έχει εννέα παίκτες και δεν έχει παίξει καν φιλικά, ήταν «αυτός» που ήθελε περισσότερο και από τον Ολυμπιακό ακόμα να αγωνιστεί στο Σούπερ Καπ! Όσο για τους «ερυθρόλευκους» απλά τους βόλεψε η στάση αυτή, αφού ούτε «γκρίνια» ήθελαν για τυχόν… υπαναχώρηση, ενώ μιλούσαν και αγωνιστικά από θέση ισχύος μιας και όπως και να έχει η πρώτη κούπα –έστω και του Σούπερ Καπ- είναι η πρώτη εντύπωση, είναι αυτή που μένει και οι «ερυθρόλευκοι» μοιάζουν φαβορί!
10bet