Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

28 Αυγούστου 2010

Αστοχία αλλά και αλαζονεία

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την αστοχία και την αλαζονεία του. Στραβοπάτησε με το "καλημέρα" και τώρα πρέπει να διαχειριστεί την κρίση

Αυτή δεν ήταν γκέλα, ήταν… σφαλιάρα για τον Παναθηναϊκό του Νίκου Νιόπλια. Όταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έστω και στην άδεια Λεωφόρο, δεν μπορείς να κερδίσεις την Ξάνθη που για 94 λεπτά έκανε… μισή φάση, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.

Οι νταμπλούχοι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με μία εκτός προγράμματος βαθμολογική απώλεια και το ζητούμενο τώρα είναι πως θα διαχειριστεί την (ηχηρή) σφαλιάρα ο Ελληνας προπονητής, αλλά και η διοίκηση.

Η Ξάνθη κοστίζει όσο ο Σίντνεϊ Γκοβού που χθες ήταν ο μοιραίος ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού». Ο Γάλλος δεν μπόρεσε να ξελασπώσει τον Παναθηναϊκό και μοιραία ήρθε η γκέλα που σίγουρα δεν είναι καταστροφή για τους «πράσινους», αλλά τους βάζει με την πλάτη στον τοίχο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Για την απώλεια των δύο βαθμών δεν ευθύνεται μόνο η αστοχία του Γκοβού, αλλά και η αλαζονεία που έδειξαν οι πρωταθλητές. Το 1-0 ήρθε νωρίς με τον Πετρόπουλο, όμως στην συνέχεια οι γηπεδούχοι δεν πίεζαν για να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ που στην ουσία θα τους έδινε το «τρίποντο» της Ξάνθης.

Στην πρεμιέρα,πάντως δεν ήταν όλα μαύρα για τον Παναθηναϊκό. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης μπορεί να αποτελέσει εσωτερική μεταγραφή, ενώ καλός ήταν και ο Σωτήρης Νίνης για… χάρη του οποίου ο Γιώργος Καραγκούνης έμεινε στο πάγκο.

Όχι γρήγορα συμπεράσματα

Ο Λουίς Γκαρσία έχει πλούσιο βιογραφικό, η καριέρα του σαφώς και δεν είναι στα φόρτε της, αλλά δεν πρέπει να βιαστούμε να τον βγάλουμε «παικταρά» ή «άχρηστο». Θα κριθεί κι αυτός εντός γηπέδων, όπως κρίνονται και όλες οι μεταγραφές.

Ο Ισπανός έχει περάσει από μεγάλες ομάδες και το ζητούμενο είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται και τι διάθεση έχει για ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός του δίνει πάντως την μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστεί και πάλι σε υψηλό επίπεδο κι αυτό είναι ένα κίνητρο για τον Γκαρσία να αποδείξει ότι δεν είναι «τελειωμένος» ποδοσφαιρικά.

Αν ο 32χρονος μεσο-επιθετικός βρει τον καλό του εαυτό, τότε θα δώσει πολλές λύσεις στον Νίκο Νιόπλια με την ποιότητα που έχει στο παιχνίδι του. Πάντως, δεν είναι φορ περιοχής, δηλαδή δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον Σισέ.

*Ο αγώνας στην Λεωφόρο ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 21.15, αλλά τελικά άρχισε με δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση (21.30), όπως αποφάσισε ο ΠΣΑΠ για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν σε φιλικά του καλοκαιριού. Με τέτοιες αποφάσεις και κινήσεις σίγουρα δεν λύνεται το πρόβλημα της βίας.




(sport24)