Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

18 Ιουλίου 2010

Περί πωλήσεων και αποδεσμεύσεων

Στο Κίτσμπουελ της Αυστρίας αναμένονται τις επόμενες μέρες τόσο ο κεντρικός αμυντικός όσο και οι Φερντάντεζ και Ιωαννίδης προκειμένου να... κλειδώσει σε πρώτη φάση το ρόστερ.

Διότι οι Πράσινοι ανάλογα με τις προτάσεις που θα έχουν τις επόμενες εβδομάδες για παίκτες του υπάρχοντος δυναμικού θα καθορίσουν και τα επόμενα βήματά τους.

Αλλωστε, για αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές υπάρχουν σενάρια είτε παραχώρησής τους είτε προτάσεων από ομάδες του εξωτερικού. Εχουμε και λέμε...

Τζόρβας: Υπήρχαν δημοσιεύματα που τον ήθελαν στο στόχαστρο ιταλικών ομάδων (Μπολόνια, Τζένοα), αλλά δεν το σκέφτονται στην παρούσα φάση ούτε ο ίδιος ούτε ο Παναθηναϊκός.
Γκαλίνοβιτς: Από τη στιγμή που δεν προχώρησε το σχέδιο αποδέσμευσής του, θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με τους Πράσινους.
Καρνέζης: Αν αποκτηθεί ο Φερνάντεζ θα δοθεί δανεικός. Ενδιαφέρονται Κέρκυρα και Πανιώνιος.
Βύντρα: Δεν είναι στη λίστα με τους υπό παραχώρηση, παρότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Ούτε ο ίδιος θέλει να φύγει.
Μαρίνος: Χρονιά με πολλές προσδοκίες. Καμία σκέψη φυγής - παραχώρησης.
Σεϊταρίδης: Υπάρχει διάθεση να παραχωρηθεί (Πόρτσμουθ, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας), αλλά είναι στο χέρι του παίκτη να συναινέσει.
Σπυρόπουλος: Σταθερός και με προοπτική ανανέωσης του συμβολαίου του.
Σαριέγκι: Ανανέωσε και παραμένει για ακόμη δύο σεζόν.
Κατσουράνης: Από τα κλειδιά του νέου Παναθηναϊκού τόσο για την άμυνα όσο και για τη μεσαία γραμμή. Δεν υπάρχει άλλη σκέψη…
Μπιάρσμιρ: Αν αποκτηθούν δύο κεντρικοί αμυντικοί, τότε θα δοθεί δανεικός.
Καντέ: Υπολογίζεται για τη νέα σεζόν.
Σιμάο: Μόνο αν προκύψει κάποια εξαιρετική πρόταση θα παραχωρηθεί. Αν συμβεί αυτό θα επιστρέψει ο Μάτος.
Ζιλμπέρτο: Δεν θέλει να φύγει. Αντιθέτως, επιθυμεί την επέκταση του συμβολαίου του για ακόμη ένα χρόνο (2012). Πάντως αν προκύψει πρόταση (Λίβερπουλ) οι Πράσινοι θα το συζητήσουν. Αν παραχωρηθεί, θα γίνει κίνηση για τον Μπενάρ Κουμορτζί του Πανιωνίου, τον οποίο θέλει ο Νιόπλιας.
Νίνης: Υπολογίζεται για βασικός. Μόνο αν υπάρξει πρόταση που θα καλύψει τη ρήτρα του (10 εκατ. ευρώ) ο Παναθηναϊκός θα ψάξει για άλλο «δεκάρι».
Γκάμπριελ: Οι Πράσινοι περιμένουν πρόταση για να τον παραχωρήσουν…
Ρουκάβινα: Πριν από τον τραυματισμό του Χριστοδουλόπουλου ήταν στους υπό παραχώρηση. Πάντως, αν προκύψει πρόταση (Ντιναμό Ζάγκρεμπ) είναι πιθανό να δοθεί δανεικός.
Λέτο: Το ενδιαφέρον της Μπενφίκα έχει «παγώσει». Αν υπάρξει πρόταση οι Πράσινοι θα τη συζητήσουν. Αν παραχωρηθεί θα κινηθούν αυτομάτως για αριστερό χαφ εξτρέμ (Ακαλέ).
Καραγκούνης: Ακλόνητος.
Σισέ: Ακλόνητος, εκτός κι αν υπάρξει κάποια μυθική πρόταση, άνω των 8 εκατ. ευρώ!
Γκοβού: Μόλις ήρθε…
Κλέιτον: Υπάρχει διάθεση να παραχωρηθεί, υπάρχει ενδιαφέρον από τη Βάσκο Ντα Γκάμα. Αν φύγει, θα αποκτηθεί ένας μεσοεπιθετικός τύπου Σουμπίνιο (Εθνικός Πειραιώς).
Πετρόπουλος: Θα υπάρξει θέμα μόνο αν ο Νιόπλιας ζητήσει επιθετικό και η διοίκηση του κάνει το χατίρι. Τον θέλουν οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας.
Μελίσσης: Θα κριθεί από την προετοιμασία.
Δημούτσος: Μία από τα ίδια…
Χριστοδουλόπουλος: Ο τραυματισμός τον άφησε πίσω, αλλά δεν υπάρχει θέμα παραχώρησης.
Λεοντίου: Λογικά θα δοθεί δανεικός.
Μάντζιος: Είναι στους υπό παραχώρηση.
Μουν: Θα δοθεί δανεικός σε ομάδα της πατρίδας του και τον Ιανουάριο θα επανεξεταστεί η περίπτωσή του.