Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

12 Ιουλίου 2010

Ρελάνς Τζίγγερ, επίθεση σε Πατέρα!

Η προσπάθεια εξεύρεσης συναινετικής λύσης, ώστε να υπάρξει ομοφωνία των ΠΑΕ για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Superleague, όχι μόνο απέτυχε, αλλά οδηγεί σε διάλυση τη διοργανώτρια, με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να περνάει τη «θέση» του και τον Κωνσταντίνο Τσακίρη να καταγγέλει, εμμέσως, τον Νικόλα Πατέρα!

Οι διεργασίες που έγιναν στη διάρκεια του Δ.Σ., το πρωί της Δευτέρας (12/7), δεν είχαν αποτέλεσμα και έτσι, με ψήφους 8-5, αποφασίστηκε να υπάρξει αναβολή στην εκλογή του προέδρου, η οποία θα γίνει σε νέα ημερομηνία.

Η πρόταση της αναβολής ήρθε από Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, ενώ κατά της πρότασης (και υπέρ της ψηφοφορίας για ανάδειξη νέου προέδρου) ψήφισαν ΑΕΚ, Ολυμπιακός Βόλου, Αρης, Ξάνθη και Ολυμπιακός, που στηρίζουν τον Θανάση Κανελλόπουλο.

Λευκό ψήφισαν Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Πανσερραϊκός και ΕΠΟ, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες ψήφισαν υπέρ της αναβολής (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Ατρόμητος, Κέρκυρα, Αστέρας Τρίπολης, Εργοτέλης, Λάρισα και Καβάλα).

Αποφασίστηκε να διεξαχθεί έκτακτη γενική συνέλευση της Superleague την ερχόμενη Πέμπτη (15/7), στην οποία να υπάρξει τροποποίηση καταστατικού ώστε να χρειάζονται τα 2/3 για την ανάδειξη προέδρου. Παράλληλα, συμφωνήθηκε ατύπως ο νέος πρόεδρος να πρέπει να είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ ή μεγαλομέτοχος, κάτι που «καίει» την υποψηφιότητα του Θανάση Κανελλόπουλου.

Όπως είναι λογικό, δεν έχει οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για την προεδρία, καθώς πρώτα πρέπει να τροποποιηθεί το καταστατικό και να εγκριθεί

Λάβρος ο Τσακίρης

Αποχωρώντας από τη συνεδρίαση, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης έριξε «βόμβες», μιλώντας για διάσπαση και «φωτογραφίζοντας» ως υπεύθυνο τον Νικόλα Πατέρα, χωρίς να τον κατονομάσει. «Πάμε σε διάσπαση και φαίνεται ποιος κάνει τη διάσπαση. Το μοντέλο της Superleague έλεγε ότι ο πρόεδρος θα εκλέγεται ομόφωνα.

Οι τέσσερις πρώτοι πρόεδροι εξελέγησαν ομόφωνα. Ο πέμπτος (σ.σ. Νικόλας Πατέρας) δεν εξελέγη ομόφωνα και εκεί άρχισε η διάσπαση. Ο ίδιος πάει να διασπάσει, σήμερα, τη Superleague», τόνισε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του Πανιωνίου, που ανακοίνωσε ότι πλέον αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Και πρόσθεσε: «Αν πάμε σε διάσπαση, δεν έχει νόημα να είμαστε εδώ και δεν βλέπω το λόγο να παραμένουμε στη Superleague. Δεν είμαι ούτε εγκάθετος του Γιάννη Βαρδινογιάννη (σ.σ. που τον στηρίζει για πρόεδρο) ούτε ψυχογιός του Θωμά Μηττόπουλο. Είμαι ιδιοκτήτης, κανονικός ιδιοκτήτης».

Ετσι, όπως όλα δείχνουν, αν δεν προκύψει κάποια σημαντική ανατροπή των δεδομένων, δεν αποκλείεται στο επόμενο διάστημα η Superleague να διαλυθεί και να ενσωματωθεί στην ΕΠΟ. Αλλωστε, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, που είναι πρόεδρος κοινής αποδοχής, στην πρόσφατη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας τόνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τη λειτουργία της διοργανώτριας και άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται την «απορρόφησή» της από την Ομοσπονδία.

Τζίγγερ: «Γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω»

Λίγη ώρα νωρίτερα από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι τελικά οι τρεις υποψηφιότητες, αυτές των Θανάση Κανελλόπουλου, Κωνσταντίνου Τσακίρη και Γιώργου Μποροβήλου διατηρήθηκαν και ότι φαβορί, πλέον, είναι ο πρώτος.

«Εγώ ήρθα στη συνεδρίαση για να κάνω τις τοποθετήσεις μου. Εγιναν συζητήσεις, αλλά δεν βλέπω να επιτυγχάνεται τίποτα. Πάμε πλέον για ψηφοφορία, αλλά όλα αυτά γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο», τόνισε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος στηρίζει τον Κωνσταντίνο Τσακίρη.

Ο «Τζίγγερ» εμμέσως προέβλεψε τη νίκη του Θανάση Κανελλόπουλου, ο οποίος στηρίζεται από τους Νικόλα Πατέρα, Ανδρέα Βγενόπουλο αλλά και τον Ολυμπιακό. «Δύσκολα θα χάσει ο κ. Κανελλόπουλος, καθώς έχει τη στήριξη των μεγάλων ομάδων», τόνισε με νόημα και αποχώρησε.

Οι προσπάθειες που έγιναν για να υπάρξει μια συναινετική υποψηφιότητα (σ.σ. όπως αυτή του Κώστα Πηλαδάκη) δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κάποιος επικεφαλής ΠΑΕ τόνισε ότι θα ψηφίσει μόνο ιδιοκτήτη ομάδας και όχι εκπρόσωπο, αφήνοντας αιχμές για τον Θανάση Κανελλόπουλο, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και εκπροσωπεί τους νεοφώτιστους.


Κρούση σε Πηλαδάκη, που αποδέχεται

Ηδη οι διεργασίες για εξεύρεση προέδρου κοινής αποδοχής ξεκίνησαν. Εγινε ήδη η πρώτη κρούση στον Κώστα Πηλαδάκη που καταρχήν είπε ναι, σε περίπτωση που η υποψηφιότητά του λειτουργήσει συναινετικά.

Λίγο αργότερα, πάντως, στο περιθώριο της κλήρωσης, τόνισε: «Από τη στιγμή που υπήρχαν ήδη υποψηφιότητες, δεν υπήρχε περίπτωση να μπω ως υποψήφιος. Αν ετίθετο από αυξημένη πλειοψηφία μια πρόταση για μένα, θα το σκεφτόμουν. Ομως, δεν μπήκα σε δίλημμα, περίμενα να ακούσω τις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου».