Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Αυγούστου 2015

Νέος χορηγός για Σούπερ Λιγκ και "βουτιά" στα έσοδα



Σε προχωρημένες συζητήσεις με τη στοιχηματική εταιρεία «Stoiximan» εμφανίζεται να βρίσκεται η Σούπερ Λιγκ για τη χορηγία του πρωταθλήματος. Πτώση 80% στα έσοδα! 

Εδώ και εννιά χρόνια ο ΟΠΑΠ ήταν ο μεγάλος χορηγός της Λίγκας, αλλά όπως φαίνεται από τη νέα σεζόν θα χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών. Αυτό ωστόσο συνεπάγεται και τεράστια μείωση εσόδων για τον συνεταιρισμό, καθώς από τα 8,5 εκατ. Ευρώ που εισέπραξε πέρυσι από τη χορηγία του Οργανισμού, πλέον πέφτει στα... 1,7 εκατ. pου προσφέρει ο «Stoiximan», σύμφωνα με τη «Live Sport»!

H απώλεια φτάνει στο 80% και η Λίγκα επί της ουσίας σύρεται από αυτή τη συμφωνία γιατί οι πόρτες των μεγάλων εταιρειών είναι κλειστές για το ελληνικό ποδόσφαιρο, προφανές δείγμα της πορείας που έχει το «προϊόν» τα τελευταία χρόνια.

Να σημειωθεί από εκεί και πέρα ότι για τη φετινή σεζόν ο ΟΠΑΠΑ πρόσφερε στις ΠΑΕ 4+2 εκατ. Για τη χορηγία, αλλά στον συνεταιρισμό υποστηρίζουν ότι από αυτό το ποσό στο ταμείο τους θα κατέληγε το 1,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον ο «Stoiximan» πέρα από το 1,7 εκατ. ευρώ είναι διατεθειμένος να προσφέρει ως μπόνους και 1% επί των κερδών που θα έχει. Η συγκεκριμένη εταιρεία πάντως δεν κάνει μεγάλο τζίρο και πέρυσι ανήλθε στα 10 εκατ. ευρώ, με τους ιδιοκτήτες της προφανώς να εκτιμούν ότι έτσι θα αυξήσουν τα έσοδά τους.