Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Ιουνίου 2015

Και τώρα... τελικοί


Από σήμερα μπαίνει σε ρυθμούς… τελικών ο Παναθηναϊκός και αφού οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου ξεκουράστηκαν, θα κατηφορίσουν στο ΟΑΚΑ σήμερα, ούτως ώστε να αρχίσουν προετοιμασία για το πρώτο ματς.


Οι «πράσινοι» ξεπέρασαν το εμπόδιο του μαχητικού ΠΑΟΚ με 3-0 και πλέον αφού ξεκουράστηκαν, μπαίνουν σε ρυθμούς τελικών, περιμένοντας κατά πάσα πιθανότητα τον Ολυμπιακό, ο οποίος αγωνίζεται απόψε στο Αλεξάνδρειο, απέναντι στον Άρη, στο game 4 των ημιτελικών. Στην περίπτωση που κερδίσει ο Ολυμπιακός σήμερα, το πρώτο ματς στο ΣΕΦ θα διεξαχθεί την Κυριακή, ωστόσο συνολικό το πρόγραμμα των τελικών, επίσημα θα ανακοινωθεί από τον ΕΣΑΚΕ, αφού ολοκληρωθούν οι ημιτελικοί.

Η βελτίωση και ο στόχος…

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, με τη βοήθεια του Άρη Λυκογιάννη έβαλαν ήδη τις… πινελιές τους στο παιχνίδι των «πράσινων», με πρώτον απ’ όλους τον Ντε Μάρκους Νέλσον, ο οποίος δείχνει πιο απελευθερωμένος από ποτέ.

Το τεχνικό τιμ του «εξάστερου», έκανε τη δουλειά του… εκμεταλλεύεται τα ατού του Αμερικάνου, με παιχνίδι στο low post, με συνεχές ποστάρισμα του αντίπαλου γκαρντ και βάζοντας τον να κάνει δουλειές που του αρέσει και ξέρει να κάνει. Πλέον ο Νέλσον από… παροπλισμένος, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και η παρουσία του στους τελικούς, ενδεχομένως να είναι και κομβική και για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα.

Ένα άλλο συν… του Μανωλόπουλου, είναι η αξιοποίηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος (ελέω και των απουσιών Μπατίστα και Γκιστ), παίρνει περισσότερο χρόνο, προσφέροντας πόντους, ασίστ και ριμπάουντ, ενώ με δεδομένη την πάντα εξαιρετική του παρουσία απέναντι στον Ολυμπιακό, ειδικά στο ΣΕΦ, ο Λουκάς θα είναι καθοριστικός στη σειρά των τελικών.

Και ο Μποχωρίδης στο κόλπο

Η… απουσία του Μπλουμς, εδώ και καιρό, έχει ενεργοποιήσει τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος και αυτός πιο απελευθερωμένος, αλλά και «αναγκασμένος» από τις συνθήκες να «ανέβει» περισσότερο, λόγω και της ανεπάρκειας του Λετονού, προσθέτει άλλο ένα «όπλο» στα φαρέτρα του «τριφυλλιού», σε άμυνα και επίθεση.

Σε συνδυασμό με την ξεκούραστη… παρουσία του αρχηγού, στη σειρά των ημιτελικών, ο Παναθηναϊκός, παρά την σημαντική απουσία του Παππά, μοιάζει έτοιμος, να μπει στη μάχη και αν πέσει, θα το κάνει μαχόμενος.

Ζητούμενο ο… Μπατίστα

Το μοναδικό πρόβλημα (μέσα σε όλα βέβαια…), ακούει στο όνομα Εστέμπαν Μπατίστα. Ο Ουρουγουανός σέντερ, έχασε κάμποσα ματς (τραυματίστηκε στο 3ο ματς με τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ) και μένει να φανεί ποιος θα είναι ο βαθμός ετοιμότητας του, ενόψει Κυριακής (κατά πάσα πιθανότητα).

Ο Μπατίστα έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς στο επιθετικό κομμάτι, δεν έχει αντίπαλο και το κατά πόσο θα είναι έτοιμος, είναι ένα ζητούμενο.

Ταπεινά για το καλύτερο…

Η σεζόν για το «τριφύλλι» δεν ήταν και η καλύτερη, ήταν σίγουρα… μπερδεμένη και πολλά ups και downs. Η ομάδα έχει ήδη έναν τίτλο (κύπελλο), κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο η προβληματική εικόνα σε πολλά παιχνίδια έχει προβληματίσει και δικαιολογημένα το φαβορί για τη σειρά των τελικών, δεν είναι ο Παναθηναϊκός.

Παρά το γεγονός πως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, έχει τον Παναθηναϊκό… τελειωμένο στους τελικούς (έχει και το μειονέκτημα έδρας), αυτό μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί, στην παρούσα φάση.

Οι «πράσινοι» το χουν ρίξει στη… δουλειά, σχεδιάζουν το πλάνο τους για τα ματς με τον Ολυμπιακό, εδώ και καιρό και στα… κουφά, με ταπεινότητα θα πάνε για 13ησυνεχή φορά σε τελικούς, για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.