Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

11 Μαΐου 2015

Ένας μαέστρος που τον "έκαναν"... ψυχοπαθή!


Την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου του 2004, ο Παναθηναϊκός έφερε στην Αθήνα τον Έκι Γκονζάλες. Έναν Αργεντινό μπαλαδόρο, από έκανε αρκετούς φίλους του “τριφυλλιού” να πληρώσουν… διόδια και να πάνε στο “Ελ. Βενιζέλος” και να τον υποδεχτούν.



Ο 24χρονος τότε Εζεκίελ Γκονζάλες αποκτήθηκε από την Ροζάριο Σεντράλ, με τους “πράσινους” να δίνουν 1,4 εκατ. ευρώ.

O Αργεντινός από την πρώτη του εμφάνιση, σ ένα φιλικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Λεωφόρο (4 Φεβρουαρίου), όπου είχε πετύχει και ένα γκολ, αγαπήθηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού και έγινε σύνθημα στα χείλη της “πράσινης εξέδρας”: “Γαύροι κουφ… έρχεται ο Γκονζάλες”.

Για 1,5 χρόνο έκανε “παπάδες” με τη φανέλα του Παναθηναϊκού συμβάλοντας και στο νταμπλ του 2004 και πετυχαίνοντας κάποια πολύ εντυπωσιακά γκολ, όπως ήταν αυτά με Ρόζενμποργκ και Άρσεναλ στη Λεωφόρο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αρχή του τέλους ήρθε την 1η Αυγούστου του 2006, σ’ ένα φιλικό με τον Απόλλων Σμύρνης στην Παιανία. Τραυματισμός με τη διάγνωση να κάνει λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού! Τρεις ημέρες αργότερα υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Στις 9 Δεκεμβρίου ο Γκονζάλες επιστρέφει στη δράση με το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζει για την αποθεραπεία σε χρόνο ρεκόρ…

Στις 20 Δεκεμβρίου στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Απόλλων Καλαμαριάς ο Γκονζάλες τραυματίζεται εκ νέου! Ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Παρά την προσπάθεια του ιατρικού επιτελείου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την τραγική απόφαση να επιταχύνουν την αποθεραπεία, ο Γκονζάλες περνάει ξανά την πόρτα του χειρουργείου και χάνει όλη τη σεζόν.

Θα επιστρέψει στη δράση μετά από έναν χρόνο (6/1/2008) συμπτωματικά και πάλι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ωστόσο το… τρένο έχει εκτροχιαστεί. Ο Αργεντινός θεωρεί ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού (ιατρικό τιμ) του έκαναν ανυπολόγιστη ζημιά. Είναι νευρικός, τσακώνεται εύκολα με τους συμπαίκτες του – στο ρεπορτάζ καταγράφονται επεισόδια στην προπόνηση, όπως ήταν αυτό με τον Γκαλίνοβιτς – και φτάνει στο σημείο να φύγει από την αποστολή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, σ’ ενα παιχνίδι με τον Άρη, αφού ο Ζοσέ Πεσέιρο αποφασίζει να τον βγάλει από την ενδεκάδα την τελευταία στιγμή.

Στον Παναθηναϊκό, όπως το συνήθιζαν σε ανάλογα ιατρικά λάθη (Σανμαρτεάν, Ολιζαντέμπε) προσπάθησαν να τον παρουσιάσουν ως… ψυχοπαθή, αλλά η ουσία δεν άλλαξε και βγήκαν τίτλοι τέλους στη συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στη μονομερή λύση του συμβολάιου του, έναν χρόνο πριν από τη λήξη, με τον Αργεντινό ν’ αποχωρεί δίχως να πει κουβέντα! Ωστόσο κατέθεσε προσφυγή στο CAS, διεκδικώντας 1,3 εκατ. ευρώ, την οποία κέρδισε και διεκδικεί πλέον από τη νυν διοίκηση της ομάδας περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.

Εξ ου και η προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, προφανώς κάποιος διακανονισμός, έτσι ώστε να μην υποχρεωθούν οι “πράσινοι” να του καταβάλλουν όλο το ποσό.

ΥΓ. Μετά τον Παναθηναϊκό ο Γκονζάλες αγωνίστηκε στην πατρίδα του (Ροζάριο), στη Βραζιλία (Φλουμινένσε) και στον Ισημερινό (Κίτο), δίχως να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Στις 15 Δεκεμβρίου του 2011, σε ηλικία μόλις 31,5 ετών ο Αργεντινός κρέμασε τα παπούτσια του, αφού δεν ξεπερασε ποτέ τον διπλό τραυματισμό του 2006.