Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Μαΐου 2015

Και Γιανγκ και Χάισλιπ!


Συνεχίζεται η αναζήτηση παικτών που θα ενισχύσουν το ρόστερ των πρωταθλητών στα πλέι οφς στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν τα κεκτημένα στην Basket League. Στην κορυφή της σχετικής λίστας υπάρχει το όνομα του Μάρκους Χάισλιπ (35χρ., 2,08μ.), ο οποίος αγωνίζεται στην Εσκισεχίρ και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην τουρκική λίγκα.


Ο Χάισλιπ, που πέρασε από τον Παναθηναϊκό το 2010, είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας με 18,9 πόντους, ενώ μαζεύει και 5,7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι και σύντομα αναμένονται εξελίξεις, αναφορικά με την συγκεκριμένη περίπτωση και σε συνάρτηση, πάντα, με το μέγεθος της επικείμενης ποινής που θα επιβληθεί στον Τζέιμς Γκιστ.

Από κει και πέρα, οι “πράσινοι” έχουν ρίξει παντού τα… δίχτυα τους και έχουν σε περίοπτη θέση και τον Πάτρικ Γιανγκ (23χρ., 2,06μ.) της Γαλατασαράι. Ο απόφοιτος του Φλόριντα είναι πιο πολύ “5” και μετρά με την φανέλα της ομάδας του Αταμάν 10 πόντους και 7,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Σίγουρα η περίπτωση του είναι ποιο δύσκολη λόγω του… ονόματος της Γαλατά, όμως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι δεν καθιστούν την περίπτωση απαγορευτική… τουναντίον.

Αξίζει να τονιστεί, ότι υπάρχει η δεδομένη σκέψη στο στρατόπεδο του τριφυλλιού για την απόκτηση δυο παικτών κι όχι ενός για να καλύψει το ενδεχόμενο κενό της απώλειας του Τζέιμς Γκιστ. Και παρότι αρχικά πιστεύτηκε πως η επιλογή ήταν ένας φόργουορντ που να αγωνίζεται κοντά στο καλάθι κι ένας γκαρντ, δεν αποκλείεται να αποκτηθούν τελικά δυο ψηλοί στις θέσεις “4” και “5” με το δίδυμο των εκ Τουρκίας ορμόμενων, Γιανγκ - Χάισλιπ, να είναι ικανό να αλλάξει τα δεδομένα. 

Φυσικά και δεν μπορεί να αποκλειστεί ο ερχομός κάποιου γκαρντ με τον Έρικ Μέινορ της Βαρέζε να είναι στα υπόψιν, όπως κι ο Ράντι Κουλπέπερ της ρωσικής Κράσνι Όκτιαμπρ. Αν τελικά αποκτηθούν δυο παίκτες υποψήφιος για να δει την πόρτα της εξόδου είναι ο Γκάνι Λαουάλ.