Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

11 Μαΐου 2015

Αυτός είναι ο Ντι Τζέι Κούπερ


Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ήττα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού κατάλαβαν ότι πολύ δύσκολα θα είναι ανταγωνιστικοί στο τέλος της περιόδου εκεί που θα κριθεί ο τίτλος, προφανέστατα πάλι με τον αιώνιο αντίπαλο.



Η πρώτη απόφαση που πάρθηκε ήταν να απομακρυνθεί από τον πάγκο ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, από τον οποίο δεν είχε κανείς στην ομάδα το παραμικρό πρόβλημα, όμως, ο σταμπιλαρισμένος και μη ευέλικτος τρόπος παιχνιδιού ανεξαρτήτου αντιπάλου, σίγουρα δεν βοηθούσε για να επιτευχθεί μια κάποια βελτίωση στην πορεία.

Η δεύτερη σκέψη είχε να κάνει με την ενίσχυση της ομάδας. Ο Μανωλόπουλος με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκό ορθώς ζήτησε έναν πλέι μέικερ – δημιουργό. Ο Παναθηναϊκός εκτός του Διαμαντίδη δεν έχει κανέναν άλλον γκαρντ που να μπορεί να δημιουργήσει, ο επόμενος δημιουργός των «πρασίνων» μετά τον αρχηγό τους, εντοπίζεται στην θέση «3» και είναι ο Γιάνκοβιτς (τηρουμένων των αναλογιών). Άρα η επιλογή του Ντι Τζέι Κούπερ μοιάζει ιδανική.

Όπως κάθε παίκτης έτσι και ο Αμερικάνος έχει τα θετικά και αρνητικά του στοιχεία. Στα θετικά συμπεριλαμβάνεται το ότι είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις Αμερικάνου παίκτη που έχει σαν προτεραιότητα την πάσα και όχι το σκορ. Έχει μεγάλο ταλέντο στο να βλέπει τουλάχιστον τις τρεις από τις τέσσερις πιθανές πάσες κάθε φάσης. Ενδεχομένως να βλέπει και την τέταρτη, όμως δεν τον βοηθάει το ύψος του στο να την εκτελέσει. Στη μέρα του είναι ένας παίκτης που μπορεί εύκολα να πετύχει 10 πόντους και σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να σκοτώσει την αντίπαλη άμυνα, αφού αν και δεν είναι κλασικός σουτέρ οι επιδόσεις του είναι στη βάση και όχι κάτω από αυτήν.

Τα αρνητικά του Κούπερ ξεκινούν κυρίως από το κομμάτι της άμυνας. Δεν είναι θέμα διάθεσης για τον Αμερικάνο είναι θέμα σώματος και δύναμης. Δεν μπορεί να τα βάλει με μεγαλύτερα κορμιά κοντά στο καλάθι, είναι καλός στην πίεση της μπάλας, αλλά όταν οι συνθήκες απαιτούν physical game, τότε ο Κούπερ δυσκολεύεται κάπως. Πολλοί προπονητές τον έχουν παροτρύνει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προπόνηση με αντιστάσεις και είναι ένα μεγάλο ερώτημα για το πως θα εμφανιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από απουσία περίπου ενός χρόνου, καθώς αγωνίστηκε στο εξωτερικό.

Στον ΠΑΟΚ έχουν μόνο καλά λόγια να λένε για τον Κούπερ, αλλά οι απαιτήσεις του ΠΑΟΚ τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ διαφορετικές από τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο «δημιουργός» Κούπερ μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και την εικόνας της ομάδας, ειδικά αν πλαισιωθεί και έναν ψηλό που να μπορεί να μετατρέπει τις πάσες του Αμερικάνου σε πόντους.