Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Ιουλίου 2014

Μετράμε αντίστροφα…


Ο Παναθηναϊκός τηρεί από πέρυσι το γνωστό και επιβεβλημένο βάσει οικονομικών συνθηκών πλάνο των φειδωλών αλλά ουσιαστικών μεταγραφών. Στο οποίο αναγκαστικά παραμένει πιστός και φέτος, με τη διαφορά ότι τώρα έχει πιο ξεκάθαρο τοπίο αφού μιλάμε για μετρημένα κουκιά και όχι για χτίσιμο από την αρχή.


Γνωρίζουμε ότι δε θα ξανοιχτούμε μεταγραφικά, από τη στιγμή άλλωστε που ο κορμός μένει ο ίδιος και θα ενισχυθεί από δύο-τρεις μεταγραφές που θα κλείσουν τρύπες και θα ανεβάσουν επίπεδο το ρόστερ.

Σε σχέση με πέρυσι είναι στα υπέρ του Παναθηναϊκού το γεγονός ότι για το Πρωτάθλημα, που πλέον είναι ορατός στόχος, η ομάδα θα εμφανιστεί έτοιμη, χωρίς να χρειαστεί να πετάξει πάλι έναν ολόκληρο γύρο για να δέσει, περιμένοντας τους νεοφερμένους να προσαρμοστούν και τους πιτσιρικάδες να ξεψαρώσουν.

Η βασική διαφορά, όμως, είναι πως πλέον υπάρχει και ο στόχος της Ευρώπης. Η είσοδος στους ομίλους του Champions League δεν είναι απλά πρόκληση. Είναι ένα ραντεβού με την ιστορία. Το οποίο μπορεί από την αρχή της χρονιάς να τη μετατρέψει σε ορόσημο για το μέλλον, δεδομένων των εσόδων αλλά και του γοήτρου που θα έχει ως οφέλη ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση επίτευξης.

Και η ιδιαιτερότητα της Ευρώπης είναι πως εκτός από πιο απαιτητικός είναι και ο πρώτος χρονικά στόχος. Για τον οποίο έχουμε ήδη αρχίσει να μετράμε αντίστροφα και στον οποίο η ομάδα καλείται να παρουσιαστεί έτοιμη, όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, καθώς και ικανή να ανταπεξέλθει.

Γι’ αυτό και ελπίζουμε ότι άμεσα θα γίνουν αυτές οι προσθήκες που απομένουν για να ολοκληρωθεί το παζλ του φετινού «τριφυλλιού». Οι οποίες προσθήκες μπορεί μεν να είναι μόλις… δύο, πράγμα θετικό αφού δεν κινδυνεύει να χαθεί η ομοιογένεια, ωστόσο δεν παύουν να είναι αναγκαίες για έναν Παναθηναϊκό που φέτος έχει αυξήσει τις απαιτήσεις αλλά και τους στόχους του.

Πρασινοφρουρός