Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Ιουλίου 2014

Τους έβγαλαν το λάδι!

Πρέσινγκ στον αντίπαλο και αμυντική συμπεριφορά ήταν τα δυο στοιχεία που δούλεψε στην πρωινή προπόνηση της Παρασκευής (4/7) επί πολωνικού εδάφους ο Παναθηναϊκός.


Αρχικά οι «πράσινοι» έκαναν το καθιερωμένο ζέσταμα. Εν συνεχεία επιδόθηκαν σε ασκήσεις τακτικής και σέντρες με τελειώματα με το μενού να ολοκληρώνεται με πρέσινγκ στον αντίπαλο. Ο Αναστασίου μαζί με τον Ρούτερ έδωσαν συγκεκριμένες εντολές στους παίκτες και δη στην ομάδα που πρέσαρε και αποτελούνταν από τους Κοτσόλη, Νάνο, Ρισβάνη, Μέντες, Καρέλη, Κλωναρίδη, Ατζαγκούν, Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Ζέκα και Μπεργκ.

Οσο για το κόνσεπτ της εν λόγω άσκησης, ήταν απλό… Περιλάμβανε το ποια θα είναι η συμπεριφορά των ακραίων μπακ και εξτρέμ, όταν όλη η ομάδα πιέζει ψηλά, ώστε να μην μείνουν ανοιχτοί χώροι στα άκρα. Μάλιστα, ο Ρούτερ έφερε ως παράδειγμα και μια φάση από τις αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο.

Η απογευματινή προπόνηση...

Ασκήσεις υψηλού επιπέδου έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στην απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής, της οποίας ηγήθηκε ο Γιουσέφ Φος. Ο γυμναστής του «τριφυλλιού»… έβγαλε το λάδι των «πράσινων» πριν δώσει τη σκυτάλη στον Στιβ Ρούτερ.

Η προπόνηση ξεκίνησε με σπριντ, πλάγια βήματα σε κώνους και δουλειά στη φυσική κατάσταση με αρκετή ένταση. Στη συνέχεια παρενέβη ο Γιάννης Αναστασίου ο οποίος χώρισε τους παίκτες σε τρεις ομάδες (μπλε, πορτοκαλί και γκρι), οι οποίες έπαιξαν δίτερμα εναλλάξ στο μισό γήπεδο, με την ομάδα που έχανε να δουλεύει με τον Ρούτερ.

Ο τελευταίος ξεκίνησε με άσκηση κατά την οποία οι παίκτες πιάνονταν αγκαζέ σε δυάδες, ο ένας είχε τη μπάλα και δουλειά του άλλου ήταν να την πάρει, χρησιμοποιώντας και τη δύναμη του σώματός του.

Η προπόνηση είχε και τα… αστεία της, όταν ο Στέφανος Κοτσόλης είπε στον Ρούτερ «Μίστερ, δεν είμαστε και Μπαρτσελόνα», κατά τη διάρκεια άσκησης που όλοι οι παίκτες πιάστηκαν χέρι-χέρι και δουλειά τους ήταν να μην πέσει κάτω η μπάλα!

goal-leoforos