Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Ιουλίου 2014

Ο ηγέτης Μέντες!


Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προετοιμασία του στο Γκνιέβινο της Πολωνίας και ο Γιάννης Αναστασίου ρίχνει το βάρος στις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά και θα βελτιώσουν τους "πράσινους".


Μετά το… εξοντωτικό πρόγραμμα της πρωινής προπόνησης, ο τεχνικός του "τριφυλλιού" προτίμησε στο απογευματινό πρόγραμμα να δει τους παίκτες του σε συνθήκες διπλού, για να τσεκάρει τον τρόπο με τον οποίον ανταποκρίνονται σε όσα τους ζητάει. Άλλωστε η ώρα του πρώτου φιλικού πλησιάζει, καθώς ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί το απόγευμα της Τετάρτης (9/7) με την Άρκα Γκντίνια.

Ο 41χρονος προπονητής χώρισε τους ποδοσφαιριστές του σε δύο ομάδες και δούλεψε την τακτική στον σχηματισμό 4-4-1-1 που μετατρεπόταν και σε 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή.

Η μία ομάδα (πορτοκαλί) αποτελούνταν από τους: Ταμπάκη, Μπούρμπο, Μυρθιανό, Ζέκα Δώνη, Ντίνα, Κουτρουμπή, Καρέλη, Ρισβάνη, Νιούμαν και Κλωναρίδη, ενώ η δεύτερη (γκρι) απαρτιζόταν από τους: Κότσαρη, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλο, Σπυρόπουλο, Νάνο, Λαγό, Ατζαγκούν, Μαλντίν, Χουχούμη, Πέτριτς και Μπεργκ.

Το δίτερμα

Όταν ξεκίνησε το δίτερμα, το προπονητικό επιτελείο είχε θέσει αρκετούς περιορισμούς. Αντί για εστίες οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να σκοράρουν στέλνοντας την μπάλα ανάμεσα σε κώνους οι οποίοι βρίσκονταν στις άκρες του γηπέδου.

Κάθε ομάδα έπρεπε να αλλάξει δέκα πάσες και στη συνέχεια να επιτεθεί για να σκοράρει. Σε αυτό το δίτερμα, οι γκρι ήταν καλύτεροι και νίκησαν και τα δύο δεκάλεπτα ημίχρονα.

Στη συνέχεια ακολούθησε δίτερμα σε συνθήκες κανονικού αγώνα, χωρίς περιορισμούς. Σε αυτό οι πορτοκαλί ήταν καλύτερη και πήραν τη νίκη γοήτρου, χάρη σ’ ένα τέρμα του Θανάση Ντίνα. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν περιορισμοί, ο Αναστασίου σταματούσε συχνά-πυκνά την προπόνηση για να κάνει παρατηρήσεις για τα… πάντα. Από το πώς πρέπει να χτυπούν οι ποδοσφαιριστές του ένα πλάγιο, μέχρι το πώς να ανεβαίνουν τα πλάγια μπακ.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές που ήταν και στην περσινή ομάδα, δείχνουν να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν κι ανταποκρίνονται πολύ καλά. Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Νταβίντ Μέντες. Ο πολύπειρος Ολλανδός έπαιξε ως στόπερ κι έμοιαζε με δεύτερο προπονητή μέσα στο γήπεδο, καθώς έδινε συνεχώς οδηγίες στους συμπαίκτες του και ήταν ο ηγέτης των πορτοκαλί!