Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Ιουλίου 2014

Και η Σεβίλλη στο κόλπο


Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκεται το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού και δη ο Νίκος Νταμπίζας μετά τη "σφήνα" της ισπανικής Σεβίλλης για την απόκτηση του βασικού υποψήφιου του "τριφυλλιού" για τον άξονα της μεσαίας γραμμής, Φαούστο Ρόσι.



Ο ταλαντούχος μέσος της Γιουβέντους είχε εξαιρετική παρουσία πέρυσι στη Βαγιαδολίδ όπου αγωνίστηκε με τη μορφή του δανεισμού από την ιταλική ομάδα και οι "μνηστήρες" για την απόκτησή του τη νέα χρονιά διαρκώς αυξάνονται, γεγονός που δεν επιτρέπει πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας για τους "πράσινους".

Ο Παναθηναϊκός έχει ασφαλώς κι άλλες επιλογές για τη συγκεκριμένη θέση, πλην όμως ο Νταμπίζας θεωρεί τον Ρόσι ως την ιδανική περίπτωση για την ομάδα εξαιτίας των χαρακτηριστικών που διαθέτει (ακατάπαυστο τρέξιμο, μαχητικότητα, ομαδικό πνεύμα, ταχύτητα, εξαιρετικά χτυπήματα στημένων φάσεων) και ταιριάζουν "γάντι" στον τρόπο παιχνιδιού και τη φιλοσοφία του Αναστασίου.

Για όσο διάστημα το θέμα δεν είχε βγει στον "αφρό" και οι ομάδες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ήταν του επιπέδου της Γρανάδα, της Ελτσε, ακόμη και της Βιγιαρεάλ, στον Παναθηναϊκό διατηρούσαν την αισιοδοξία ότι μπορεί να πει το "ναι" στο "τριφύλλι" ο 23χρονος μέσος, από τη στιγμή που φαίνεται όμως ότι η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ μπήκε γερά στο "κόλπο" αυτομάτως οι ελπίδες μειώνονται αισθητά.

Οι πληροφορίες από τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν μάλιστα ότι οι Σεβιλλιάνοι προσφέρουν το ποσό των 2 εκατ. ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης στη Γιούβε για την απόκτησή του με κανονική μεταγραφή, κάτι που δεν φαίνεται να επιθυμεί η "γηραιά κυρία", εν αντιθέσει με τον ίδιο τον Ιταλό μέσο που "ψηφίζει" ξεκάθαρα την ομάδα της Ανδαλουσίας.

"Εχω πει πολλές φορές ότι θα μου άρεσε να συνεχίσω στη Σεβίλλη. Ο ατζέντης μου έχει μιλήσει πολλές φορές με τον αθλητικό διευθυντή της Σεβίλλης, τον Μόντσι. Ξέρω ότι με παρακολουθούσαν ενώ έπαιζα στη Βαγιαδολίδ. Η Σεβίλλη είναι ένας πιθανός προορισμός για μένα. Δουλεύουμε για να βρούμε την καλύτερη λύση" υπογράμμισε ο Ρόσι στα ιταλικά ΜΜΕ, ενώ στην Ισπανία η Σεβίλλη επιβεβαιώνει τις διαπραγματεύσεις.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Οικονομικά δεν είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερα χρήματα για τον δανεισμό του ή να διεκδικήσει κάτι διαφορετικά πέραν του δανεισμού του και παρά το γεγονός ότι με τη Γιουβέντους έχει βρει την άκρη, θεωρείται δύσκολο ο Ρόσι να προτιμήσει την επιλογή-προοπτική του ελληνικού ποδοσφαίρου έναντι μίας πρωταγωνίστριας ομάδας της Πριμέρα Ντιβισιόν. Σε περίπτωση οριστικής αρνητικής εξέλιξης είναι αυτονόητο ότι θα προκριθούν οι επόμενες επιλογές κατά ιεραρχία.