Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Ιουνίου 2014

"Γεννημένος σκόρερ" (pics)


Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να βάλει στη... μηχανή του τον Αμερικανό γκαρντ Έι Τζέι Σλότερ, έναν παίκτη που αναδείχθηκε δεύτερο σκόρερ στη γαλλική λίγκα με τη φανέλα της Σαλόν και ξεχωρίζει για τις επιθετικές του ικανότητες.




Το SentraGoal ζήτησε τη βοήθεια του Νίκου Λινάρδου για να σκιαγραφήσει τον παίκτη, καθώς ο Έλληνας τεχνικός τον αντιμετώπισε στη γαλλική λίγκα την περίοδο που ήταν στο τεχνικό τιμ της Λιμόζ.

Ο Λινάρδος είναι ξεκάθαρος, πως πρόκειται για έναν παίκτη... γεννημένο σκόρερ που ταιριάζει απόλυτα στο μπάσκετ που θέλει να παίζει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Άλλωστε ο Μαυροβούνιος αρέσκεται στο να επιλέγει παίκτες από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. "Η Γαλλία είναι ένα προστάδιο για τους παίκτες, ώστε να πάνε σε ομάδες που είναι καλύτερες από τις γαλλικές", εξηγεί ο Λινάρδος. 

Ο έμπειρος κόουτς αναφέρει αρχικά για τον 26χρονο γκαρντ: "Ήταν ένα επίπεδο παραπάνω από τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας του. Είναι ένας φύσει επιθετικός παίκτης και πολύ γρήγορος στα τελειώματα σε ανοικτό γήπεδο. Του αρέσει να τελειώνει ο ίδιος τις φάσεις. Δεν είναι πολύ δυνατός αλλά είναι εκρηκτικός και γρήγορος.

Την έλλειψη του σε δύναμη την "κερδίζει" με την ταχύτητά του. Θέλει να παίζει με την μπάλα, ενώ θα προσθέσει σκορ στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού. Είναι αρκετά καλός στο πικ εν ρολ και και πιο πολύ στο να διεισδύει και να σκοράρει. Το μακρινό σουτ δεν ήταν το καλύτερό του καθώς δεν ήταν πολύ σταθερός, αλλά το έχει βελτιώσει".

Αναφερόμενος στα μειονεκτήματα που έχει στο παιχνίδι του, τονίζει: "Δεν είναι καλός αμυντικός και ειδικά στο μαρκάρισμα πάνω στη μπάλα. Βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά στο γαλλικό πρωτάθλημα και η ομάδα του δεν έδινε ιδιαίτερη βάση στην άμυνα, έχοντας επιθετική φιλοσοφία".

Ενώ συνοψίζοντας, σημειώνει: "Είναι μια καλή περίπτωση για τον Παναθηναϊκό. Είναι γεννημένος σκόρερ, ακόμα και στην κακή του μέρα. Εμένα μου είναι κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η ταχύτητα του, η ευλυγισία και τα τελειώματά του. Είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στο στυλ του Ιβάνοβιτς, που θέλει ταχύτητα".

Όσο για το αν θα... πιάσει στον Παναθηναϊκό τονίζει: "Σίγουρα ένας παίκτης που δεν έχει μεγάλη εμπειρία χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Έχουμε δει πολλούς καλούς παίκτες να μην αποδίδουν γιατί δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν".

Η αξιολόγησή του απ' το NBA Draft:



Ανεβαίνει σταθερά... 

Ο Σλότερ αποφοίτησε από το Ουέστερν Κεντάκι το 2010 έχοντας 17,5 πόντους την τελευταία του σεζόν, αλλά δεν έγινε ντραφτ και πήρε το δρόμο για την Ευρώπη και την εδώ επαγγελματική καριέρα.

Άρχισε στην Ιταλία και τα Μπιέλα, ακολούθησε το Βέλγιο και η Μονς ενώ την τελευταία διετία παίζει στη Γαλλία, αρχικά με την Σολέ και πέρυσι με τη Σαλόν. Τα νούμερα του δε, είναι σταθερά ανοδικά ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τα ποσοστά και γενικότερα με την επιθετική τακτική.

Τα στατιστικά του:


Δείτε βίντεο με τον Α.J. Σλότερ ΕΔΩ.