Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

12 Ιουνίου 2014

Τον... στέλνει στο ΟΑΚΑ


Η καθυστέρηση της UEFA να ελέγξει τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας καθιστά δύσκολη χρονικά την ολοκλήρωση των εργασιών που θα ζητηθούν για τα ευρωπαϊκά ματς των πλέι οφ και των ομίλων.



Η επιθυμία του Γιάννη Αλαφούζου να χρησιμοποιηθεί το κάστρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι δεδομένη, αλλά όχι τόσο εύκολο να γίνει πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί μέχρι τώρα υπάρχει σημαντική καθυστέρηση από την πλευρά της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Σε ότι αφορά τους ελέγχους στο “Απόστολος Νικολαΐδης” ώστε να δοθούν οδηγίες στους “πράσινους” για τις εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν και να πληρεί το γήπεδο τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Παρότι αρχικά υπήρχε η αίσθηση πως αυτό θα γίνει στις αρχές Ιουνίου, ακόμα δεν έχει σταλεί καν ειδοποίηση. Μάλιστα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο η UEFA ειδοποιεί 15 ημέρες πριν έρθει το πρώτο από τα δύο κλιμάκια ελέγχου. Αρχικά θα γίνει μια επιθεώρηση του χώρου και καταγραφή των όσων χρειάζονται να διορθωθούν.

Εν συνεχεία θα έρθει ένα κλιμάκιο 3-4 ατόμων που θα πρέπει να διαπιστώσει ότι ο Παναθηναϊκός έχει προβλέψει τον τρόπο με τον οποίο θα εκπληρωθούν οι επιταγές της ομοσπονδίας. Με αυτά τα δεδομένα ο έλεγχος θα γίνει το νωρίτερο στις αρχές Ιουλίου, οπότε μετά θα μένει πολύ λίγος χρόνος για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες.

Παρά ταύτα, στο “τριφύλλι” υπάρχει η αισιοδοξία πως στον πρώτο προκριματικό (όπου τα κριτήρια της ομοσπονδίας είναι πολύ πιο χαμηλά) ο Παναθηναϊκός θα παίξει στη Λεωφόρο, αναζητώντας την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League που θα σημαίνει και την εξασφάλιση τουλάχιστον 6 εκατομμυρίων ευρώ.