Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

12 Ιουνίου 2011

Μπορεί ο Φερέιρα να τα κάνει όλα;

Μπορεί ο Φερέιρα να τα κάνει όλα;

Στον Παναθηναϊκό το δίλημμα να προέκυψε εξαιτίας «ειδικών συνθηκών».
Από τη μία η απρόσμενη εξέλιξη με τον Βρύζα που έκανε πίσω στο παρά ένα, από την άλλη η άρνηση της διοικούσας να εμπιστευτεί τον Γιάσμινκο Βέλιτς για να μην φέρει (επιπλέον) αναταραχή στην ομάδα (ίσως και επειδή ο ίδιος ο Τζίγγερ άσκησε βέτο διότι δεν ήθελε να τον συνδέσουν με κάτι που δεν έχει ενεργή συμμετοχή). 


Και εν συνεχεία επειδή στο τελευταίο Δ.Σ. «παρωδία» ακόμα και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έθεσε θέμα ότι ο τεχνικός διευθυντής θα είναι προτιμότερο να προέρχεται απ' τα σπλάχνα του συλλόγου.
Ολα αυτά, λίγο ή πολύ απ' το καθένα, έκαναν τη διοικούσα επιτροπή διστακτική για να προχωρήσει ολοταχώς με τον υπ' αριθμόν 2 υποψήφιο της λίστας. Τον Ολλανδό Σταν Φαλκς. Επί του ζητήματος football manager έχω εκφραστεί στο παρελθόν. Πρώτη μου επιλογή (εάν είχα αυτό το προνόμιο) από τους ρεαλιστικούς «μνηστήρες» της θέσης θα ήταν ο Βέλιτς και από τη στιγμή που αυτός δεν ήταν εφικτό να προσληφθεί θα διάλεγα τον Βρύζα.
Γενικώς πιστεύω ότι -ειδικά στην παρούσα φάση του Παναθηναϊκού- θα πρέπει  να έρθει κάποιος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει τέτοιος, το θέμα «μπλέκει»...
Τον Φαλκς δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, συνεπώς να κάνω τον «ξύπνιο» δεν είναι του χαρακτήρα μου.
Μοιραία το δίλλημα είναι εάν πρέπει πάση θυσία να αποκτηθεί τεχνικός διευθυντής ή να διευρυνθεί ο ρόλος του Φερέιρα και να γίνει ο Πορτογάλος manager. Οπως ήταν στην Πόρτο. Μόνο που οΠαναθηναϊκός δεν είναι Πόρτο. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Οι Πορτογάλοι έχουν ένα από τα καλύτερα δίκτυα σκάουτινγκ στην Ευρώπη. Και ταυτόχρονα σαφή κατεύθυνση ως προς τα χαρακτηριστικά των μεταγραφών τους και την αξιοποίηση της ακαδημίας τους.
Κατά συνέπεια για να απαντήσω «ναι» στον Πορτογάλο θα πρέπει ο Παναθηναϊκός ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ να αναδιοργανώσει το τμήμα παρακολούθησης παικτών όσο περισσότερο γίνεται. Αλλιώς, εάν είναι ο Φερέιρα να διαλέξει ένα-δυο «δικούς του» και τους υπόλοιπους να πρέπει να τους επιλέξει μέσα από dvd και εισηγήσεις των μάνατζερ, δεν έχει κανένα νόημα και το παιχνίδι θα χαθεί πριν καν ξεκινήσει...
OnSports.gr