Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

19 Φεβρουαρίου 2011

CHAMPIONNAT - Πέταξε φωτιές η Λυών

Ηχηρό μήνυμα στη Ρεάλ Μαδρίτης έστειλε η Λυών, η οποία στην πρόβα τζενεράλε πριν το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των "16" του Champions League, συνέτριψε την Νανσί με 4-0 στο "Ζερλάν" και αναρριχήθηκε προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογία του Championnat.


Οι "λυωνέ" παρατάχθηκαν με διαφοροποιημένη σύνθεση σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 37' με τον Γιοάν Γκουρκίφ. Στη συνέχεια δυσκολεύτηκαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Γκρεγκορινί, ωστόσο η είσοδος των Πιέντ και Πιάνιτς στο δεύτερο μέρος, έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην επιθετική γραμμή της ομάδας του Κλοντ Πιέλ. Οι δύο νεαροί ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0 μέσα σε εννιά λεπτά (77'-86'), ενώ το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μπριάν στο 89'.


Δοκιμασία για Λιλ






Αναφορικά με τα υπόλοιπα παιχνίδια, δύσκολο έργο έχει η πρωτοπόρος Λιλ, αφού δοκιμάζεται στο “Μοσόν” με την πάντα επικίνδυνη Μονπελιέ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ίδιο γήπεδο οι “λιλουά” είχαν αποκλειστεί στο Λιγκ Καπ, ενώ έχουν μπροστά τους και τον επαναληπτικό με την Αϊντχόφεν στο Γιουρόπα Λιγκ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Απώλεια της Λιλ θέλει η Ρεν, αλλά και αυτή δεν αναμένεται να έχει εύκολο βράδυ στο “Μουνισιπάλ” κόντρα στη Τουλούζ.


Να επιστρέψει στις νίκες θέλει η Παρί Σεν Ζερμέν, που ταξιδεύει στη Νίκαια για να αντιμετωπίσει τη Νις στο “Μουνισιπάλ ντε Ρεΐ”, ενώ η ανεβασμένη Μαρσέιγ υποδέχεται στο “Βελοντρόμ” τη Σεντ Ετιέν, η οποία απ' την πλευρά της προέρχεται από τη "σφαλιάρα" στο τοπικό ντέρμπι μίσους με τη Λυών. Να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας θέλει η παραπαίουσα φέτος Μπορντό, όμως για να τα καταφέρει θα πρέπει να περάσει από το “Μουστουάρ”, εκεί που η Λοριάν φέτος δεν... αστειεύεται.


Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:


Λυών - Νανσί 4-0
37' Γκουρκίφ, 77' Πιέντ, 86' Πιάνιτς, 89' Μπριάν
Λυών: Βερκούτρ, Ρεβεγιέρ, Κρις, Λόβρεν, Σισοκό, Κάλστρομ, Τουλαλάν, Γκουρκίφ (83' Πιάνιτς), Ντελγάδο (60' Μπάστος), Μπριάν, Γκομίς (71' Πιέντ).
Νανσί: Γκρεγκορινί, Χαϊνταρά, Σαμί, Αντρέ Λουίζ, Λοτιές, Μπερενγκέ, Νγκεμό, Βαϊρουά, Κιβιγιέ, Φερέ, Χατζί.


Το πρόγραμμα:


Σάββατο 19/2/2011


20:00 Οσέρ – Αρλ
20:00 Μπρεστ – Μονακό
20:00 Καέν – Βαλανσιέν
20:00 Λανς – Σοσό
20:00 Μαρσέιγ – Σεντ Ετιέν
22:00 Λοριάν – Μπορντό


Κυριακή 20/2/2011


18:00 Μονπελιέ – Λιλ
18:00 Νις – Παρί Σεν Ζερμέν
22:00 Τουλούζ – Ρεν