Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

25 Μαΐου 2011

Το καλοκαίρι ήρθε, ποιοι όμως φεύγουν;



Καλησπέρα φίλοι μου. Ευχαριστώ για την αποδοχή που δείξατε στο πρώτο κείμενό μου δέκα μέρες πριν. Σήμερα θα σχολιάσουμε τις αποχωρήσεις που θα έχουμε μέσα στο θέρος…





ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Σε αυτήν την κατηγορία είναι δυστυχώς ή ευτυχώς πολλοί. Αρχικά πρέπει να θεωρείται δεδομένη η λύση των συμβολαίων των Σίλβα, Γκοβού, Σεϊταρίδη ενώ παίζεται για το τι θα γίνει με τον Γκαρσία.
Ο μεγάλος Βραζιλιάνος δήλωσε πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στη «χώρα του καφέ» γι’ αυτό και με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισε και ανακοινώθηκε επίσημα από την Γκρέμιο.


Ο Γκοβού νομίζω είναι από τους πρώτους που θα κοιτάξει ο Δημήτρης Γόντικας να τους λύσει το συμβόλαιο. Μιλάμε για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Ένας παίκτης που έφερε τα χαμόγελα στον κόσμο του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι με τις δηλώσεις του τύπου «εγώ και ο Σισέ 50 γκόλ» όμως δεν ανταποκρίθηκε ούτε στο 10% στις πράσινες προσδοκίες.

Ο Σεϊταρίδης για πολλούς είναι ένας «πρώην» παίκτης. Δυστυχώς ο Έλληνας πολύπειρος μπακ φάνηκε φέτος κουρασμένος και χωρίς διάθεση για ουσιαστική προσφορά. Ένας παίκτης χωρίς τρεξίματα και χωρίς διάθεση να το παλέψει, δεν αξίζει να είναι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

 Και περνάμε στον Λουίς. Προσωπική μου γνώμη είναι πως ο Γκαρσία πρέπει να παραμείνει στην Παιανία. Αν και μεγάλος, τόσο ηλικιακά όσο και ποδοσφαιρικά, είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να αλλάξει μέσα σε δευτερόλεπτα το παιχνίδι με μια προσωπική του ενέργεια. Φέτος δεν έδειξε άσχημα στοιχεία όμως οι τραυματισμοί του τον απέτρεψαν να βγάλει όλο του το ταλέντο.

ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ

Εδώ ανήκουν όσοι οι διοίκουντες την ομάδας μας θέλουν να πουλήσουν προκειμένου να απαλλαχθούν από μεγάλα συμβόλαια ή παίκτες που δεν θέλουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Αθήνα. Τζόρβας, Λέτο, Μπουμσόνγκ, Μάτος, Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος, Νίνης.

Ο Άλεξ, δεν θέλει να φύγει από την ομάδα της καρδιάς του. Κακά τα ψέματα τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και η πράσινη κερκίδα φέτος δεν ήταν υπέρ του Τζόρβα. Όμως ο Έλληνας διεθνής παραμένει ένας πολύ καλός τερματοφύλακας σε μια εξαιρετική ηλικία (28 χρονών). Στην διοίκηση περιμένουν πρόταση κοντά στο 1,5 εκατομμύριο προκείμενου να τον αφήσουν και μάλλον θα έρθει από την Ιταλία (Λάτσιο, Τζένοα, Πάρμα έχουν εκφράσει φιλολογικό ενδιαφέρον).

Ο Λέτο επίσης δεν είναι ο άνθρωπος που «καιγεται» να πάρει την μεταγραφή. Όμως οι πράσινοι σκεπτόμενοι ότι μπορούν να βρουν στην αγορά μια πρόταση ανάλογη με την περσινή της Μπενφίκα (κοντά στα 6,5 εκατομμύρια) και παράλληλα να απαλλαχθούν από ένα βαρύ συμβόλαιο και να δώσουν μια ανάσα στα ταμεία της ΠΑΕ, δεν θα πουν όχι σε μια επικείμενη πρόταση. Ενδιαφέρον για τον Λέτο έχει εκφράσει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Φιορεντίνα και η Λάτσιο.

Περνάμε στον Ζαν Αλέν ο οποίος είναι μια αντίθετη περίπτωση από τις δύο προηγούμενες. Ο Γάλλος σέντερ μπακ όπου σταθεί και όπου βρεθεί δηλώνει πως θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του. Ενδιαφέρον από γαλλικές ομάδες υπάρχει και πιστεύω πως μέχρι τα τέλη του Ιούνη, ο Μπουμσόνγκ θα έχει μετακομίσει στη χώρα του Στρος Καν με μια πρόταση κάτω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Πάμε και στον Μάτος. Ο Μάτος θα χαρακτηριζόταν εύστοχα ως μια «αμαρτολή» περίπτωση. Δόθηκε επί Τεν Κάτε(λανθασμένα) δανεικός σε Βραζιλιάνικες ομάδες. Η παρουσία του ήταν εξαιρετική και η Μποταφόγκο ψάχνει απεγνωσμένα να βρει 1,5 εκατομμύριο για να αγοράσει το 100% των δικαιωμάτων του.

Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Ο Μοζαμβικανός ήρθε στην Παιανία πριν από μια 3ετία ως ένα ακατέργαστο διαμάντι. Την πρώτη διετία σημείωσε απίστευτη πρόοδο με αποτέλεσμα να μπει ρήτρα στο συμβόλαιό του 6 εκατομμυρίων με Πόρτο και Ντιναμό Κιέβου να τον «γλυκοκοιτάζουν». Δυστυχώς όμως, η πορεία του τους τελευταίους 12 μήνες είναι άκρως κακή, απογοητευτική και αρνητική. Γνωρίζοντας την ανάγκη του Παναθηναϊκού για χρήματα αλλά και μην βλέποντας καμιά ουσιαστική πρόοδο τον τελευταίο χρόνο, άποψή μου είναι ότι καμία ξένη ομάδα δεν θα δώσει πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος κατάφερε εν τέλει μετά από σκληρές προπονήσεις να καθιερωθεί στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Όμως φάνηκε πως δεν ήταν έτοιμος να πάρει τέτοιο βάρος στις πλάτες του. Γι’ αυτό και φέρεται να δήλωσε πως δεν αντέχει την πίεση του κόσμου και έχει βάλει τον μάνατζέρ του να του βρει ομάδα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο. Νομίζω όμως πως ο Λάζαρος θα είναι «κάτοικος Παιανίας» και μετά το Σεπτέμβρη.

 Και για το τέλος; Σωτήρης Νίνης. Ο 21χρονος πλέον μέσος του Παναθηναϊκού δείχνει ότι δεν μπορεί να πάψει να είναι ο «Σωτηράκης» και συνεχίζει να μην παίρνει πρωτοβουλίες. Η ρήτρα στο συμβόλαιό του είναι στα 15 εκατομμύρια όμως πρόταση άνω των 10 αποκλείεται να έρθει. Μάντσεστερ, Ρόμα, Τσέλσι, Βαλένθια, Λάτσιο και Γιουβέντους μερικοί εκ των «μνηστήρων».

ΣΙΣΕ


Εδώ ό,τι και να πει κάποιος θα βγει ψεύτης. Νομίζω πως ΚΑΝΕΝΑΣ(ίσως ούτε και ο ίδιος)γνωρίζει το ποδοσφαιρικό μέλλον του Τζιμπρίλαρου. Ο ίδιο μετά την «κλοπή του Καραϊσκάκης» είχε δηλώσει πως φεύγει. Κάποιους μήνες αργότερα σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης φέρεται να δήλωσε σε φιλικό περιβάλλον ότι θα μείνει. Η διοίκηση από την μία θα θέλει να τον δώσει σε μια τιμή των 7-10 εκατομμυρίων μιας και θα γλυτώσει και ένα τεράστιο, για τα επίπεδα της εποχής, συμβόλαιο όμως από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσο η ΠΑΕ θα δώσει τον στυλοβάτη της ομάδας. Επίσης οι (α)μέτοχοι του Παναθηναϊκού νομίζω πως γνωρίζουν πως θα γίνει πόλεμος(και το εννοώ) από τους πράσινους φίλαθλους σε επικείμενη πώληση του αγαπημένου παιδιού της εξέδρας. Αξίζει να αναφερθεί πως η Τζούντ Σισέ(η γυναίκα του, η οποία έχει μεγάλη επιρροή πάνω του), έγραψε στο twitter πως ο άντρας της είναι παίκτης του Παναθηναϊκού. Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ όσο ήταν στο γήπεδο θα είδαν ότι ο αρχηγός κάθισε για πάνω από δέκα λεπτά κοιτάζοντας τις κερκίδες και από πολλούς παρερμηνεύθηκε ως μια αποχαιρετιστήρια ματιά. Σίγουρα το τι «μέλλει γενέσθαι» σχετικά με το μέλλον του Γάλλου σούπερ σταρ θα αποτελέσει το σίριαλ του καλοκαιριού. Κατά καιρούς έχει ακουσθεί για ενδιαφέρον από Βίλα, Μπλάκμπερν, Λίβερπουλ, Φενέρ, Μαρσεϊγ, Αλ Αχλί, Λάτσιο και από πολλές-πολλές ακόμα ομάδες του εξωτερικού. Όμως δεν ξέρω που θα βρει ο επιθετικός του Τριφυλλιού ανάλογο συμβόλαιο με αυτό που παίρνει στην Παιανία αλλά και ανάλογη αγάπη αυτής που του δείχνει η πράσινη κερκίδα. Αν και δεν είμαι σίγουρος για το τι θα γίνει, μέσα μου πιστεύω(ή μάλλον ΘΕΛΩ να πιστεύω) πως ο Τζιμπρίλ μας θα συνεχίσει να… καρφώνει τα αντίπαλα δίχτυα και του χρόνου.

Σίγουρα θα πωληθούν κάμποσοι. Επίσης ,σίγουρα, θα λυθούν αρκετά συμβόλαια. Να δούμε αν οι (α)μέτοχοι έχουν σκοπό να βοηθήσουν την ομάδα με κάποια σοβαρή Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου η οποία σε συνδυασμό με τα χρήματα από κάποιες μεταγραφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως το Κεφάλαιο που χρειάζεται για να βρεθεί το «αύριο» του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού(και φυσικά δεν εννοώ τον Μπλάνκο).

Αυτά για σήμερα, περιμένω τις απόψεις σας.
Stand Your Ground