Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

25 Μαΐου 2011

Όσο πιο γλυκά γίνεται…

Η μέρα που περίμεναν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έφτασε. Και ποια ήταν αυτή; Μα φυσικά η τελευταία τους αγωνιστική υποχρέωση ώστε να αφήσουν πίσω τους μια καταστροφική χρονιά τόσο για τους ίδιους όσο και για την ομάδα. Μία χρονιά στην οποία το «τριφύλλι» δεν έπαψε λεπτό να ταλανίζεται από προβλήματα έφτασε επιτέλους στο τέλος της.

Όμως όλοι μέσα στην ομάδα έχουν μια τελευταία υποχρέωση. Ποιος είναι αυτή; Μα φυσικά να τελειώσουν όσο πιο γλυκιά γίνεται μία σεζόν στην οποία άπαντες πληγώθηκαν. Από την διοίκηση, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές μέχρι (κυρίως) τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Μια χρονιά που ξεκίνησε με τις διοικητικές μουρμούρες, με την έλευση του Γκοβού (που αποδείχτηκε «φούσκα»), το σίριαλ αν τελικά θα γίνει «πράσινος» ο Γκαλάς, με την βατή κλήρωση στους ομίλους του Champions League, συνεχίστηκε με μία διοικητική γαλήνη μετά την συμφωνία του Βαρδινογιάννη με τους Βγενόπουλο και Πατέρα και ολοκληρώθηκε με ένα αγωνιστικό αλλά κυρίως διοικητικό φιάσκο.

Όλα αυτά το βραδύ της 25ης Μαΐου θα λάβουν ένα τέλος με τους «πράσινους» να ολοκληρώνουν τον αγωνιστικό τους «Γολγοθά» κόντρα σε μία ομάδα από την οποία χάθηκε ένας από τους τρεις στόχους της σεζόν, δηλαδή την ΑΕΚ. Υποχρέωση όλων είναι την Τετάρτη να παλέψουν στο άδειο ΟΑΚΑ απέναντι σε μία αποδεκατισμένη ΑΕΚ και να εξασφαλίσουν την έξοδο στα προκριματικά του Champions League δίνοντας έτσι και την δική τους απάντηση σε εκείνους που τους θεωρούσαν «τελειωμένους» μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό.

Ένα παιχνίδι το οποίο αναμένεται να είναι και το τελευταίο με την πράσινη φανέλα για πολλά από τα βασικά στελέχη του συλλόγου. Αρχικά ο ένας (Ζιλμπέρτο) είναι ήδη σίγουρος αφού ανακοινώθηκε από την Γκρέμιο η απόκτησή του. Εν συνεχεία δεν αποκλείεται για τελευταία φορά να δούμε στα ελληνικά γήπεδα τον μεγάλο Τζιμπρίλ Σισέ ενώ αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνουν και οι Σεμπάστιαν Λέτο, Αλέξανδρος Τζόρβας, Σωτήρης Νίνης, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Σιμάο. Όπως και να έχει η κατάσταση το σημαντικό είναι πως επιτέλους μπαίνει ένα τέλος στο μαρτύριο που αντιμετώπισαν οι «πράσινοι» τους τελευταίους 10 μήνες.
sportaction.gr