Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Δεκεμβρίου 2010

Πολλά γκολ, ανατροπές και συγκινήσεις στο...τέλος


Η πρώτη ημέρα της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έβγαλε τις πρώτες οκτώ ομάδες που προκίθηκαν στην φάση των "16" του θεσμού.
Τότεναμ και ίντερ πέρασαν από τον πρώτο όμιλο, Σάλκε και Λυών από τον δεύτερο, Γιουνάιτεντ και Βαλένθια από τον τρίτο και Μπαρτσελόνα και Κοπεγχάγη από τον τέταρτο όμιλο.


1ος Όμιλος

Το αυτογκολ του Βίσγκεργκοφ στο 12' έδωσε το προβάδισμα στους Άγγλους. Ο μπακ της Τβέντε γύρισε την μπάλα στον τερματοφύλακα της ομάδας του, Μπόσκερ, ο οποίος δεν ακούμπησε την μπάλα και την είδε να καταλήγεο στα δίχτυα! Ο Λάντζαατ με πέναλτι στο 22' έκανε το 1-1, ενώ στο 47' ο Ντεφόε "έγραψε" το 1-2 για την Τότεναμ. Στο 56' ο Ροσάλες έκανε το 2-2, όμως στο 57' ο Ντεφόε με το δεύτερο γκολ του έδωσε προβάδισμα με 2-3 στην ομάδα του. Το τελικό 3-3 "έγραψε" στο 64' ο τσαντλί. Έτσι η Τότεναμ περνάει σαν πρώτη του 1ου ομίλου, ενώ οι Ολλανδοί μπαίνουν στο Europa league.

Στο "Βέζερ Στέντιον" Βέρντερ και ίντερ έπαιζαν με έναν σκοπό. Οι Γερμανοί για την νίκη που μπορεί να τους έβαζε πάνω από την Τβέντε και οι Ιταλοί για να κάνουν τεστ στις ρεζέρβες. Στο 39' ο Προντλ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους και στο 49' ο Αρναούτοβιτς πέτυχε το 2-0! Το τελικό 3-0 για την Βέρντερ πέτυχε στο 88' ο Πιζάρο. Έτσι οι γερμανοί διατήρησαν την παράδωση που τους θέλει να μην χάνουν ποτέ στην έδρα τους από Ιταλούς, ωστόσο δεν προκρίθηκαν ούτε στο Europa.

2ος Όμιλος

Στο "Ντα Λουζ" η Μπενφίκα υποδέχθηκε την Σάλκε και οι Γερμανοί μπήκαν σε θέση οδηγού στο 19' με τον Τζουράδο να κάνει το 0-1. Στο 81' ο Χοβέντες "κλέιδωσε" την νίκη για την Σάλκε πετυχαίνοντας το 0-2, για να μεισώσει στο τελικό 1-2 ο Λουιζάο στο 87'! Πρόκριση και πρωτιά για την Σάλκε στον 2ο όμιλο.

Στο "Ζερλάν" η Λυών έμεινε στο 2-2 με την Χάποελ Τελ Αβίβ τηνη οποία ισοφάρισε στο 88'! Στο 62' ο Λισάντρο Λόπεζ άνοιξε το σκορ για τους Γάλλους, αλλά στο 63' ο Σαχαάρ απάντησε και ισοφάρισε σε 1-1! Στο 69' ο Ζάχαβι ανέτρεψε τα πάντα και πέτυχε το 1-2 για τους Ισραηλινούς, για να έρθει ο Λακαζάτα στο 88' και να "σώσει" την κατάσταση για τους "Λυωνέ" γράφοντας το 2-2 και πετώντας παράλληλα εκτός Europa League τους φιλοξενούμενους!

3ος Όμιλος

Την πρώτη θεέση του 3ου ομίλου πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με την Βαλένθια με σκορ 1-1. Ο Πάμπλο Ερνάντεθ στο 32' έγινε αυτός που σκόραρε για τις "νυχτερίδες", έκανε το 0-1 και παραβιάσε για πρώτη φορά στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ την εστία των Άγγλων. Στο 62', όμως, ο Άντερσον διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο ματς.

Στο Εuropa League προκρίθηκαν οι Σκωτσέζοι της Ρέιντζερς που μοιράστηκαν από έναν βαθμό με την Μπουρσπόρ στην Τουρκία. Στο 18' ο Μίλερ πέτυχε το 0-1, ενώ στο 79' ο Σερκάν πέτυχε το 1-1 και χάρισε στην πρωτάρα του θεσμού τον πρώτο της βαθμό στην διοργάνωση.

4ος όμιλος
Με ακόμα μία άσχημη εμφάνιση, αποχαιρέτησε ο Παναθηναϊκός το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωτάθλητές Ελλάδας ηττήθηκαν 3-1 από την Κοπεγχάγη στην πρωτεύουσα της Δανίας και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με μόλις δύο βαθμούς στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης. Τα γκολ των γηπεδούχων, που εξασφάλισαν πανηγυρικά την πρόκριση στους "16", πέτυχαν οι Βίνγκααρντ (26΄), Γκρόνκγιερ (50΄-πέναλτι) και Τζιμπρίλ Σισέ (73΄-αυτογκόλ). Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Σεντρίκ Καντέ μείωσε για τον Παναθηναϊκό.

Τις ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ διεκδίκησε η Ρούμπιν Καζάν στην Βαρκελόνη, όμως ηττήθηκε 2-0 από τα "δεύτερα" της Μπαρτσελόνα κι έτσι θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ αφού κατέλαβε την τρίτη θέση του 4ου ομίλου. Το πρώτο γκολ σημείωσε ο Φοντάς στο 51ο λεπτό, την ίδια στιγμή δηλαδή που η Κοπεγχάγη "σφράγιζε" τη νίκη με τον Παναθηναϊκό, αποτέλεσμα από το οποίο εξαρτώταν και η πρόκριση της Ρούμπιν. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Βίκτορ Βάθκεθ στο 83΄.