Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Δεκεμβρίου 2010

«Δώστε πίσω τα λεφτά»

Συνέντευξη Τύπου, εφ΄όλης της ύλης έδωσε την Τρίτη ο Γενικός Γραματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής.








Οπως ανακοίνωσε ο κ. Μπιτσαξής, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας αναλαμβάνει ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, ενώ πρόκειται να γίνει ανασύσταση της επιτροπής με την προσθήκη νέων μελών. Επίσης, όπως εξαγγέλθηκε, πρόκειται να γίνει ενοποίηση όλων των επιτροπών της ΓΓΑ, ΔΕΑΒ και ΕΕΑ. Ωστόσο, κύκλοι αναφέρουν ότι ο ρόλος της ΔΕΑΒ έχει υποβαθμιστεί κατά πολύ τώρα τελευταία και ίσως φτάσει μέχρι την ανυποληψία. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εξαγγέλλεται αναβάθμισή της.

Σε επιστροφή των χρημάτων που είχαν πάρει οι επιτροπές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καλούνται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Αυτό αποτελεί εξέλιξη της έκθεσης του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Κλέαρχου Ρακιντζή, ο οποίος είχε διαπιστώσει ότι δεν έπρεπε να καταβληθούν τα χρήματα αυτά. Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, οι υπάλληλοι καλούνται «είτε να επιστρέψουν όλο το ποσό, είτε αυτό να παρακρατείται με 10% από το μισθό τους, είτε να προσφύγουν στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια». Ο κύριος Μπιτσαξής πρόσθεσε ότι ο φάκελος έχει κοινοποιηθεί στον κάθε υπάλληλο και καλούνται να αποδεχτούν ή όχι το πόρισμα.

Όσον αφορά για το σκάνδαλο των 14 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν καταβληθεί για εκδήλωση-«φάντασμα» της FIF pro για την καλύτερη 11άδα της Ευρώπης ο κύριος Μπιτσαξής δήλωσε ότι έχει διαταχθεί προκαταρτική εξέταση από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Ακόμη ανέφερε ότι:

• οι αγώνες των Special Olympics θα κοστίσουν 26 εκατ ευρώ στο κράτος.
• «η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες να γίνουν. Εξετάζονται λύσεις που αφορούν τη φιλοξενία στο Μεσογειακό Χωριό».
• και προανήγγειλε περαιτέρω μειώσεις στις κρατικές επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών.

Όσον αφορά τα επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί ποινή απαγόρευσης μετακίνησης από την Πολιτεία στους «πράσινους» οπαδούς, επειδή δεν έγιναν στο πλαίσιο εκτός έδρας αγώνα.
Τέλος, ο κ. Μπιτσαξής προανήγγειλε ότι το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Γιάννης Δεσύλλας, θα βγει από μέλος της ΔΕΑΒ επειδή το όνομά του εμπλέκεται σε υπόθεση με τον ΣΔΟΕ, ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για ύπαρξη κωλύματος στο πρόσωπο του Αθανασίου Κανελλόπουλου, ο οποίος είναι μέλος της ΕΟΕ και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

10bet