Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Δεκεμβρίου 2010

Αφιέρωμα: Κατοστάρης και στην Ευρώπη (Εικόνες)




Αδιάφορο, βαθμολογικά, για τον Παναθηναϊκό, πολύ σημαντικό όμως, για τον Γιώργο Καραγκούνη είναι το αποψινό ματς με την Κοπεγχάγη . 


Ο «Καρα» κυνηγά εδώ και καιρό είναι σημαντικό ατομικό ρεκόρ και αν αγωνιστεί στο αποψινό παιχνίδι, όπως αναμένεται, θα συμπληρώσει 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές με τις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί.  Θυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και εφόσον  γίνει «κατοστάρης»  σε ευρωπαϊκές συμμετοχές θα είναι ο πρώτος Ελληνας ποδοσφαιριστής που πιάνει τη συγκεκριμένη επίδοση!

 Το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του το έκανε  στις 16 Σεπτεμβρίου του 1999 κόντρα στη σλοβένικη Γκόριτσα, εκτός έδρας με τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα να τον χρησιμοποιεί στα τελευταία 6 λεπτά). Από τότε ο Καραγκούνης έχει καταφέρει, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται:
Συνολικά
 78 συμμετοχές (8 γκολ) με την φανέλα του Παναθηναϊκού , 7 συμμετοχές με την Ιντερ και16 συμμετοχές με την Μπενφίκα στους άλλους δύο πολύ σημαντικούς ευρωπαϊκούς σταθμούς της καριέρας του .
Σίγουρα για έναν άνθρωπο τόσο παθιασμένο με το ποδόσφαιρο  όπως ο Γιώργος Καραγκούνης, κάθε παιχνίδι όχι μόνο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ακόμη και… φιλικό έχει  τη δική του σημασία, όμως στην ευρωπαϊκή του πορεία κάποιες στιγμές δεν θα τις ξεχάσει ποτέ! 

Όπως το απίστευτο γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ στο «Ολντ Τράφορντ» όπου ο Παναθηναϊκός  ηττήθηκε ύστερη από μεγάλη εμφάνιση με 3-1, το επίσης αξέχαστο ματς με τη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» το 2002 όπου δεν σκόραρε αλλά έπαιζε με κομμένο χιαστό και ο Παναθηναϊκός από καθαρή ατυχία έχασε 3-1 και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Σπουδαία παιχνίδια στο πλευρό μεγάλων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων που υποκλίθηκαν στην αξία και το πάθος του, έκανε  τόσο στην Ιντερ όσο και την Μπενφίκα...   




10bet