Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

28 Νοεμβρίου 2010

Η κορυφή περνά απ’ τον… κακό δαίμονα!

Το αποτέλεσμα που ήθελε ο Παναθηναϊκός στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ήρθε. Οι «πράσινοι» είδαν τους «ερυθρόλευκους» να στραβοπατούν. Φυσικά, για να ολοκληρωθεί το… δώρο, πρέπει το «τριφύλλι» να κάνει το καθήκον του. Παίρνοντας την νίκη στην έδρα της Κέρκυρας. Σε ένα γήπεδο (ΕΑΚΚ) που μόνο γούρικο δεν είναι για τους πρωταθλητές.


Το 2004-05 και το 2006-07, ήταν οι δύο επισκέψεις των «πράσινων» εκεί. Ισάριθμες φορές έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι (2-0 και 3-1). Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς πως πρέπει σήμερα να… ξορκίσουν τον κακό δαίμονα που τους θέλει να μην παίρνουν το αποτέλεσμα που θέλουν στο νησί των Φαιάκων.

Φυσικά, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι τέτοια που τους επιτρέπει να λένε ότι όλα εξαρτώνται από αυτούς. Προκειμένου να πάρουν τη νίκη που θα τους επαναφέρει στην κορυφή, έστω έχοντας συγκάτοικο τον αιώνιο αντίπαλο. Άλλωστε, στην κακή τους περίοδο το να είναι τουλάχιστον ισόβαθμοι στην κορυφή, δεν είναι και μικρό πράγμα…

Μία αλλαγή

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και όπως φαίνεται δεν θα πραγματοποιήσει πολλές αλλαγές σε σχέση με το σχήμα που παρέταξε κόντρα στην Μπαρτσελόνα μεσοβδόμαδα. Για την ακρίβεια, όλα δείχνουν ότι θα δούμε ένα νέο πρόσωπο. Κι αυτό είναι ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο «τυπάρας» δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής με τους Καταλανούς, αλλά σήμερα πιθανότατα θα πάρει την ευκαιρία, κάτι που θα σημαίνει ότι ο Μαρίνος θα μείνει εκτός ενδεκάδας. Αν τελικά δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε αυτόματα δεν θα υπάρξει καμία διαφοροποίηση σε σχέση με το ματς κόντρα στους πρωταθλητές Ισπανίας.
Ερωτηματικό επίσης παραμένει η τακτική που θα προτιμήσει ο 64χρονος. Είναι πιθανό να αφήσει το 4-2-3-1 και να παρατάξει το «τριφύλλι» με το αγαπημένο του 4-3-3, με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα καθαρό κόφτη.

Δεν θα είναι μόνοι

Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, βρέθηκαν 200 οπαδοί του Παναθηναϊκού και αποθέωσαν την αποστολή των πρωταθλητών. Μετά την απόφαση του κ. Μπιτσαξή, επίσημα δεν πήρε εισιτήρια το «τριφύλλι» ενώ φυσικά δεν επιτρέπεται η οργανωμένη μετακίνηση φίλων του Παναθηναϊκού. Όμως, παρ’ όλα αυτά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αρκετοί οι ντόπιοι Παναθηναϊκοί που εξασφάλισαν εισιτήρια και θα παρακολουθήσουν το ματς από κοντά.

Καλό το γήπεδο

Χθες στην Κέρκυρα έβρεχε μέχρι το μεσημέρι. Αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί το παιχνίδι των Νέων ανάμεσα στις δύο ομάδες. Κάτι που ανησύχησε έντονα τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Το καλό είναι πως από το μεσημέρι και μετά ο καιρός έφτιαξε και μάλιστα, υπήρξε και επίσκεψη στο ΕΑΚΚ. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» διαπίστωσαν ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε καλή κατάσταση και έτσι ησύχασαν. Παράλληλα, οι προβλέψεις για σήμερα αναφέρουν πως δεν θα υπάρξουν βροχές. Κάτι που φυσικά θα δημιουργούσε πρόβλημα στην διεξαγωγή του ματς.

*Λόγω του ότι δεν υπήρχε πτήση μετά το τέλος του ματς, η αποστολή του Παναθηναϊκού θα διανυκτερεύσει και απόψε στην Κέρκυρα και θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο το πρωί.

10bet