Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

11 Σεπτεμβρίου 2010

«Ο κόσμος διαφωνεί με Βαρδινογιάννη»


Κάτι θετικό ξεκινάει για τον Παναθηναϊκό, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Αντώνη Αντωνιάδη, που προσθέτει ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων διαφωνεί με τις επιλογές της οικογένειας Βαρδινογιάννη!




">

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ Αντώνης Αντωνιάδης, μίλησε στον «Κόσμο του Επενδυτή»:
«Καλώς ή κακώς, η πλειοψηφία του κόσμου διαφωνούσε με την πολιτική που ακολουθούσε στα θέματα της ΠΑΕ η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, νομίζω ότι ο κόσμος μπορεί να κάνει λόγο για κάτι θετικό. Δεν έγινε βέβαια δεκτή η δωρεά του 25% των μετοχών αλλά, όπως και να έχει, ουδείς πλέον μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Η συμφωνία αυτή φέρνει τους μετόχους προ των ευθυνών τους», ήταν το πρώτο σχόλιο του πρώην αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού.
«Έστω και καθυστερημένα, λοιπόν, νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός μπήκε υπεράνω όλων. Άλλωστε, αυτό που ενδιαφέρει πάνω από όλα τον κόσμο είναι να έχει η ομάδα ισχυρή διοίκηση, η οποία με τη σειρά της θα βρίσκεται κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και θα το στηρίζει. Αυτό το έκανε και με το παραπάνω η περσινή διοίκηση και ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου έπειτα από έξι χρόνια. Είναι πάντως δύσκολο για τέτοιου μεγέθους επιχειρηματίες, όπως οι κύριοι Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος και Πατέρας να τιθασεύσουν τον εγωισμό τους. Προς το παρόν, δείχνουν να τα καταφέρνουν», συμπλήρωσε.
Ακολούθως, ο κύριος Αντωνιάδης επεσήμανε πως «αν από την αρχή οι πάντες έβαζαν πάνω απ’ όλα τον Παναθηναϊκό, όλα θα εξελίσσονταν πιο ομαλά. Η πλευρά του μεγαλομετόχου είχε όλα αυτά τα χρόνια μια πολιτική σε ό,τι αφορά την ομάδα, που κατά τη γνώμη μου δεν ήταν σωστή. Έβλεπε τον Παναθηναϊκό περισσότερο σαν εταιρία και λιγότερο σαν σύλλογο. Σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, όμως, τα πράγματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια. Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό αγαθό, είναι συναίσθημα, είναι καψούρα, αν θέλετε. Δεν είναι δυνατόν να μην υπολογίζεις τον κόσμο και από την άλλη πλευρά να τον καλείς να αγοράσει εισιτήρια διαρκείας. Και παρ’ όλα αυτά, είδατε πόσο στήριξε την ομάδα ο κόσμος με τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, που ξεπέρασε τις 28.000».

Παράλληλα, ο πρώτος Έλληνας σκόρερ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών καυτηριάζει το φαινόμενο των αποδοκιμασιών προς το μεγαλομέτοχο, που παρατηρήθηκε στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν: «Ήταν αρρώστια όλο αυτό το πράγμα. Ακόμα και στο ματς κόντρα στην Ξάνθη, το οποίο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ακούστηκαν συνθήματα κατά του κ. Βαρδινογιάννη. Ακόμα και μια ηλικιωμένη κυρία -που την ξέρω χρόνια από την εποχή που ήμουν παίκτης- φώναζε "Τζίγκερ πούλα" από διπλανή πολυκατοικία. Να ξέρετε ότι αυτή η ατμόσφαιρα επηρεάζει αρνητικά και τους ποδοσφαιριστές. Και η επιστροφή στην ομαλότητα έπειτα από μια τέτοια κατάσταση δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται χρόνος για να φτιάξεις σε μια ομάδα καλά αποδυτήρια. Πρέπει να "ματώσεις". Από εδώ και πέρα όμως, θα γίνουν αυτά που πρέπει».
Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε όμως και την αγωνιστική επικαιρότητα του Παναθηναϊκού, ο οποίος την Τρίτη ρίχνεται στη μάχη του Champions League. Ο Αντώνης Αντωνιάδης τόνισε πως «παιχνίδια όπως αυτό με την Μπαρτσελόνα είναι από τα πιο δύσκολα μέσα σε μία σεζόν, αλλά συνάμα και από τα πιο συναρπαστικά. Τι να πει κανείς για την Μπαρτσελόνα; Πρόκειται για την πρωταθλήτρια κόσμου και αυτό τα λέει όλα. Είναι σίγουρα πολύ δύσκολη η αποστολή μέσα στο "Καμπ Νου", αλλά παρά το γεγονός ότι σ’ αυτό το ματς το αποτέλεσμα περνάει σε δεύτερη μοίρα, πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να φύγει από τη Βαρκελώνη με κάτι χειροπιαστό. Γενικά για τον όμιλο, πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είχε την ατυχία να πάρει από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας την πιο ισχυρή ομάδα. Η Ρούμπιν Καζάν έχει γεμάτο ρόστερ και δεν διστάζει να δαπανά μεγάλα ποσά για μεταγραφές. Εκτός των άλλων, το παιχνίδι στο Καζάν θα διεξαχθεί Νοέμβρη μήνα, μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Φανταστείτε συνθήκες που θα συναντήσει εκεί ο Παναθηναϊκός. Παρ’ όλα αυτά, είμαι πεπεισμένος ότι η πρόκριση στους "16" είναι μία εφικτή υπόθεση».