Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Αυγούστου 2010

Να υπερασπιστεί τον τίτλο του!


Τα ψέματα τελείωσαν. Η μέρα ήρθε και οι πάντες πρέπει να είναι έτοιμοι. Το πρωτάθλημα αρχίζει και ο Παναθηναϊκός είναι… αναγκασμένος να μπει με το δεξί. Αντίπαλος στο εναρκτήριο ματς, η πάντα επικίνδυνη για τους «πράσινους», Ξάνθη. Ο Νίκος Νιόπλιας το γνωρίζει καλά. Γι’ αυτό και έθεσε ως βασικό στόχο στους παίκτες του την νίκη, χωρίς να είναι απαραίτητο αυτή να συνδυαστεί από καλό ποδόσφαιρο.

Στην άδεια Λεωφόρο, το «τριφύλλι» που έχει σημαντικές απουσίες (κυρίως αυτές των Σισέ-Ζιλμπέρτο Σίλβα) θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την υπεράσπιση των κεκτημένων.

Ο Έλληνας τεχνικός, στην τελευταία προπόνηση δεν έδειξε το σχήμα που θα παρατάξει. Όμως, όλα δείχνουν πως έχει στο νου του να πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές σε σχέση με όσα έδειξε την Τετάρτη. Κι αυτό οφείλεται στην ευχάριστη είδηση ότι ο Λέτο είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Όπως φαίνεται λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τζόρβας. Δεξιά στην άμυνα ο Σεϊταρίδης, αριστερά ο Σπυρόπουλος και στόπερ οι Μπουμσόνγκ-Καντέ. Μπροστά τους σε ρόλο ανασταλτικών χαφ οι Σιμάο-Κατσουράνης. Ο Γκοβού θα ντεμπουτάρει σε επίσημο ματς ως δεξί χαφ εξτρέμ. Σε ελεύθερο ρόλο, ο Καραγκούνης έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα απέναντι στον Νίνη, με τον Λέτο να παίρνει το αριστερό «φτερό». Κορυφή στην επίθεση, ο Αντώνης Πετρόπουλος.

Ποιο Champions League;

Ο Νιόπλιας πάντως, έχει ξεκαθαρίσει στους ποδοσφαιριστές του πως δεν πρέπει να έχουν στο νου τους από τώρα το Champions League. Αν συμβεί αυτό, μπορεί να γίνει η ζημιά. Και ο Έλληνας τεχνικός θεωρεί καθοριστικό το σημερινό ματς, καθώς θα ακολουθήσει η διακοπή του πρωταθλήματος. Και μετά υπάρχουν δύο δύσκολες έξοδοι σε Θεσσαλονίκη με Άρη και Καβάλα, οπότε είναι αυτονόητο πως παρότι μιλάμε για την πρώτη αγωνιστική, περιθώρια για λάθη δεν υπάρχουν.

Προς αναβολή το ματς με Άρη (;)

Η αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, θα διεξαχθεί Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, γεγονός που αυτόματα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο πρωτάθλημα. Κι αυτό επειδή αυτόματα οι «πράσινοι» θα πρέπει να αγωνιστούν Σάββατο 11/9 με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Κάτι όμως, που δεν δέχεται με τίποτα η αστυνομία. Βλέπετε, εκείνη την ημέρα είναι προγραμματισμένη η παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας, στην διεθνή έκθεση της πόλης και οι αρχές έχουν ενημερώσει εδώ και καιρό πως δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια (παρότι οι «πράσινοι» δεν θα πάρουν εισιτήρια). Κυριακή δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί το ματς, οπότε όλα δείχνουν πως οδεύουμε προς αναβολή του αγώνα!