Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

14 Αυγούστου 2010

Σπανούλη (το ξαναλέμε) δεν πείθεις κανέναν!


Συνένετηευξη Σπανούλη σε εφημερίδα.
Διαβάστε:

- Ένας αθλητής που τα έχει κερδίσει όλα στην καριέρα του, όπως εσύ, ποιο είναι το κίνητρό του;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Πηγάζει από μέσα μας. Είναι το πώς έχεις γεννηθεί, ποια είναι η φιλοσοφία ζωής σου. Δεν σου βγαίνει σε μια μέρα. Είναι η αγάπη για το μπάσκετ. Η θέληση να κερδίσεις τα πάντα, να κατακτήσεις την κορυφή, να είσαι πρώτος. Όλα αυτά σου δίνουν καινούργια κίνητρα, για να δουλεύεις περισσότερο και να γίνεσαι καλύτερος.

- Το NBA είναι κίνητρο;

Όχι, αν και ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ σ’ αυτή τη ζωή. Ήταν ένα όνειρο που το έκανα πραγματικότητα. Πήγα εκεί, το απομυθοποίησα. Ίσως ήταν και οι καταστάσεις που με ώθησαν να το κάνω αυτό. Ήταν λάθος η συγκεκριμένη ομάδα (σ.σ. Χιούστον Ρόκετς) τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. To NBA είναι ένας χώρος που θέλει να είσαι στη σωστή ομάδα την κατάλληλη στιγμή. Εγώ δεν ήμουν τόσο τυχερός σ’ αυτό. Όμως, όπως έχω πει και στο παρελθόν, από καθετί στη ζωή μπορείς να πάρεις κάτι θετικό.

- Το κίνητρο ήταν ένας απ’ τους λόγους που έκανες φέτος τη μεταγραφή;

Ναι. Ήταν ο κυριότερος λόγος.

- Για να πας στο NBA, είχες αρνηθεί μια πολύ μεγαλύτερη οικονομικά πρόταση (απ’ τον Παναθηναϊκό). Μπορεί αυτό να εκληφθεί και ως απάντηση σε όσους σου καταλόγισαν ότι για τα χρήματα άλλαξες ομάδα φέτος;

Εντάξει, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Καθένας το βλέπει απ’ τη δικιά του σκοπιά, μπορεί να σκέφτεται με οπαδικό συναίσθημα, μπορεί να σκέφτεται όπως θέλει. Η αλήθεια είναι ότι για μένα το κίνητρο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μου και ήταν ο λόγος που αποφάσισα ν’ αλλάξω ομάδα.

- Μεγαλύτερο απ’ τα χρήματα;

Βέβαια, βέβαια, βέβαια.

Υ.Γ: Το ΟΑΚΑ σε περιμένει!