Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Αυγούστου 2010

Πρόγραμμα "φωτιά"!

Η κλήρωση του Παναθηναϊκού για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και του πρωταθλήματος, με τα συνεχόμενα ντέρμπι με ΠΑΟΚ (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός) από την 6η ως την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, δημιουργεί ένα 20ήμερο ‘φωτιά’ για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Τόσο στην προσπάθειά της για πρόκριση στους ‘16’ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όσο και για να μην έχει απώλειες σε παιχνίδια τα οποία μπορεί, τελικά, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο αν θα μπορέσει να διατηρήσει τα ηνία εντός των τειχών.

Εξάλλου, ο Παναθηναϊκός εκτός των συγκεκριμένων ντέρμπι στο πρωτάθλημα θα πρέπει να παίξει την ίδια περίοδο και δύο ματς στο πλαίσιο των ομίλων: αυτά εναντίον της Ρούμπιν Καζάν (εντός και εκτός έδρας), τα οποία σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν και την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο sportdog αναλύει τις ημερομηνίες των ‘πρασίνων’ και σας παρουσιάζει βεβαρημένο πρόγραμμά τους. Αν το πρόγραμμα κυλήσει κανονικά, με βάση και τις δύο διακοπές (Σεπτέμβριο – Οκτώβριο) για τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας, ο Παναθηναϊκός αρχίζει το ‘καυτό’ 20ήμερο στις 17 Οκτωβρίου με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Μεσοβδόμαδα, στις 20 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο το ματς της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την Ρούμπιν Καζάν. Το μόνο θετικό σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι και οι Ρώσοι έχουν το δικό τους ντέρμπι κορυφής, εναντίον της ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα, αμέσως μετά το ταξίδι τους στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά, στις 24 Οκτωβρίου, ο Παναθηναϊκός θα παίξει ντέρμπι με την ΑΕΚ σαν φιλοξενούμενος και μια εβδομάδα αργότερα, υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι των ‘αιωνίων’ στο ΟΑΚΑ.

Ο… Γολγοθάς ολοκληρώνεται στις 2 Νοεμβρίου στη Ρωσία, με τον αγώνα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ! Αμέσως μετά το ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού, δηλαδή, οι ‘πράσινοι’ θα κληθούν να ταξιδέψουν στα βάθη της ευρωπαϊκής Ρωσίας, σε μία εποχή μάλιστα που ο χειμώνας θα βαρύς. Κάτι το οποίο προβληματίζει περισσότερο από όλα τον Νίκο Νιόπλια για το συγκεκριμένο παιχνίδι, σύμφωνα με όσα έλεγα στους συνεργάτες του χθες το βράδυ, αλλά και το κουραστικό ταξίδι.

Με την επιστροφή του από τη Ρωσία, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να έχει ενισχυθεί σημαντικά φέτος και να έχει γίνει πολύ επικίνδυνη…

Τα καλά νέα

Μετά την ολοκλήρωση του 20ημέρου-‘φωτιά’, υπάρχουν ευχάριστα νέα για τον Παναθηναϊκό. Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ (24 Νοεμβρίου) υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, με το ‘τριφύλλι’ να υποδέχεται τον Ηρακλή και να ταξιδεύει στην Κέρκυρα πριν και μετά την αναμέτρηση με τους Ισπανούς. Αντίθετα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα έχει στο μυαλό της το παιχνίδι εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, που θα ακολουθήσει την αναμέτρηση με το ‘τριφύλλι’.

Τέλος, το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής των ομίλων, στη Δανία με την Κοπεγχάγη, επίσης δεν επηρεάζει σημαντικά το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού. Οι ‘πράσινοι’ θα προέρχονται από παιχνίδι εναντίον του Πανσερραϊκού, στις Σέρρες και με την επιστροφή τους από την Κοπεγχάγη, όπου μπορεί να ‘ψάχνουν’ βαθμούς για την πρόκριση, ταξιδεύουν στην Τρίπολη.

Αναλυτικά το 15νθήμερο που… καίει:

17 Οκτωβρίου ΠΑΟΚ (εντός)
20 Οκτωβρίου Ρούμπιν Καζάν (εντός, 3η αγωνιστική Τσάμπιονς Λιγκ)
24 Οκτωβρίου ΑΕΚ (εκτός)
30 ή 31 Οκτωβρίου Ολυμπιακός (εντός)
2 Νοεμβρίου Ρούμπιν Καζάν (εκτός, 4η αγωνιστική Τσάμπιονς Λιγκ)

*Σε όλα αυτά, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, ότι είναι πολύ πιθανό στο διάστημα μεταξύ των ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό (24 Οκτωβρίου με 30/31 Οκτωβρίου) ο Παναθηναϊκός να παίξει και αγώνα Κυπέλλου!

Βέβαια, ο αγώνας θα είναι θεωρητικά εύκολος, με αντίπαλο μια ομάδα από τη Β` ή Γ` Εθνική, αλλά δεν παύει να είναι ένα επιπλέον βάρος στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα της ομάδας.

Οπότε, ο Παναθηναϊκός μέσα μικρό διάστημα θα κληθεί να δώσει πέντε ματς ‘φωτιά’ (πιθανότατα και έξι με το Κύπελλο) για την πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη.