Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

18 Αυγούστου 2010

Αγωνία για το 2ο γκρούπ

Τον αποκλεισμό δύο εκ των Βέρντερ Βρέμης, Ζενίτ και Σεβίλλης επιθυμεί ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός στα play-off του Champions League που άρχισαν εχτές και συνεχίζονται σήμερα, ώστε να βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της 26ης Αυγούστου.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκό βρίσκεται στην 2η θέση του 3ου γκρουπ δυναμικότητας έχοντας 56.979 βαθμούς στη σχετική βαθμολογία της UEFA και για να βρεθεί στο 2ο γκρουπ πρέπει να αποκλειστούν από play-off δύο εκ των Βέρντερ Βρέμης, Ζενίτ και Σεβίλλης οι οποίες τον προσπερνάνε στην κατάταξη.

Η Ζενίτ πάντως ξεκίνησε νικηφόρα και μάλιστα με σκορ πρόκρισης (1-0) επί της Οσέρ και πλέον είναι κοντά στην πρόκρισή της στους ομίλους. Εξέλιξη πολύ αρνητική για τους «πράσινους» αν σκεφτεί κανείς πως αν ο ΠΑΟ ήλπιζε στον αποκλεισμό κάποιας ομάδας περισσότερο μάλλον ο θεωρητικά πιο… εύκολος θα ήταν εκείνος της Ζενίτ κόντρα στην πάντα υπολογίσιμη Οσέρ. Από την άλλη η Σεβίλλη θα αγωνιστεί απόψε για την είσοδό της στους ομίλους του Champions League κόντρα στην Πορτογαλική Μπράγκα, ενώ η Βέρντερ θα αντιμετωπίσει την Ιταλική Σαμπτόρια στη Βρέμη. Πάντως πλέον το σενάριο συγκεντρώνει λιγοστές πιθανότητες και με τα τελευταία δεδομένα είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Παναθηναϊκός να… προαχθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας!

Αν όμως οι «πράσινοι» κερδίσουν την είσοδό τους στο 2ο γκρουπ τότε στην κλήρωση θα αποφύγουν σίγουρα τις παρακάτω πολύ ισχυρές ευρωπαϊκες ομάδες: Βαλένθια, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, Λιόν, Μαρσέιγ και Μπενφίκα.