Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Ιουλίου 2010

Eξάδα από ατόφιο χρυσάφι!

Με την μεταγραφή του Γκοβού, ο Παναθηναϊκός έχει έξι παίκτες που κοστίζουν περισσότερα από 9 εκατομμύρια το χρόνο! Πως ο Γκοβού γίνεται ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα.

Ο Γκοβού μαζί με τους Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνη, Καραγκούνη και Λέτο κοστίζουν περισσότερα από 9 εκατομμύρια ευρώ, συμπληρώνοντας μια εξάδα από ατόφιο χρυσάφι που δεν έχει όμοια της στο ελληνικό πρωτάθλημα.


Αναλυτικά ο Γκοβού θα εισπράττει 1, 5 εκατομμύρια, ο Σισέ 2,2, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα 2, ο Κατσουράνης 1,3, ο Λέτο 1,2 και ο Καραγκούνης 1,1 συνολικά δηλαδή 9,3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για τα συμβόλαια έξι παικτών. Εάν προστεθεί σε αυτούς και ο ξένος κεντρικός αμυντικός που θα έρθει με συμβόλαιο τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ευρώ, τότε θα μιλάμε για εφτάδα τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο Γκοβού, ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος

Παράλληλα ο Σίντνεϊ Γκοβού γίνεται ο πιο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα, καθώς ισχύει ήδη ο νόμος που λέει ότι τα νέα συμβόλαιο των αθλητών θα φορολογούνται με 45% έναντι του 20% που ισχύει για όσα συμβόλαια τρέχουν μέχρι σήμερα (όπως για παράδειγμα του Σισέ ή του Ζιλμπέρτο).

Δηλαδή ο Γκοβού θα στοιχίζει ετησίως στον Παναθηναϊκό 2,7 εκατομμύρια ευρώ, με δεδομένο ότι έχει φόρο 45% και είναι πίσω από τον Σισέ που στοιχίζει με την εφορία περίπου 2,95 εκατ. ευρώ το χρόνο αλλά μπροστά από τον Ζιλμπέρτο που το συμβόλαιο του στα μικτά (μαζί με το φόρο 20%) φτάνει τα 2,5