Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Ιουλίου 2010

Φουλ για Βιάνα...

Παρότι η φράση «μην βιάζεστε» ακούγεται συχνά από «πράσινα» χείλη, όταν η κουβέντα πηγαίνει στις μεταγραφές, είναι κοινό μυστικό ότι η θέληση όλων υπαγορεύει να έχουν ολοκληρωθεί οι δύο βασικές κινήσεις μέχρι τις 17 Ιουλίου.

Όταν δηλαδή η ομάδα θα αναχωρήσει για την Αυστρία, όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Για το λόγο αυτό, οι τρεις άνθρωποι που χειρίζονται τα μεταγραφικά, δεν… σηκώνουν κεφάλι. Δημήτρης Γόντικας, Κάρλος Φρέιτας και Νίκος Νιόπλιας βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή, προκειμένου να «κλείσουν» τις… τρύπες που υπάρχουν στο κέντρο της άμυνας και στα χαφ.


Δύο συν ένας

Σαφώς και προτεραιότητα αποτελεί η θέση του στόπερ. Μια θέση που έχει… στοιχειώσει τα τελευταία χρόνια και οι πάντες επιθυμούν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση, προκειμένου να πάψει να υφίσταται το πρόβλημα. Κι αν είναι δυνατό, ο παίκτης που θα έρθει να συνδυάζει την ουσία με τις εντυπώσεις. Τρεις λοιπόν είναι οι βασικές λύσεις αυτή τη στιγμή. Ο Βιλιάμ Γκαλάς που δεδομένα επανέρχεται εκ νέου στο προσκήνιο, με τις δυσκολίες όμως να είναι πολλές. Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο Κρις, που επίσης δεν είναι εύκολη περίπτωση. Όμως, η επιθυμία του Βραζιλιάνου να υπογράψει διετές ή τριετές συμβόλαιο, ίσως αποτελέσει το κλειδί της όλης ιστορίας. Βλέπετε, ξεκάθαρα ο Παναθηναϊκός για να τον δελεάσει θα του προσφέρει τριετές συμβόλαιο (2+1). Έχοντας και τον Γκοβού που μπορεί να «ψήσει» εύκολα τον κολλητό του από την Λιόν.

Η τρίτη λύση, παραμένει… άγνωστη. Οι «πράσινοι» την κρατούν καλά κρυμμένη και δεν αφήνουν το όνομα να διαρρεύσει. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, αυτή είναι και η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό και όλη αυτή η μυστικότητα. Αυτό που κρατάμε είναι η ατάκα ανθρώπου του Παναθηναϊκού για το κέντρο της άμυνας: «Θα έρθει παικταράς». Ίδωμεν τις επόμενες μέρες…

Φαβορί ο Ούγκο Βιάνα

Παράλληλα με τον στόπερ, δουλεύονται και οι περιπτώσεις των χαφ. Ξεκάθαρο φαβορί αυτή τη στιγμή, φαίνεται να είναι ο Ούγκο Βιάνα. Ο Πορτογάλος αποτελεί το… πουλέν του Κάρλος Φρέιτας, ο οποίος και προχωρά τις διαπραγματεύσεις με την Μπράγκα. Στα 27 του χρόνια είχε πτώση στην καριέρα του, όμως η χρονιά που έκανε στην πρώην ομάδα του Φρέιτας, τον αναγέννησε. Αυτόματα μπήκε στο… μάτι της Σπόρτινγκ, της Πόρτο και της Εσπανιόλ. Όμως το Champions League αλλά και οι σχέσεις του Φρέιτας με τον ίδιο αλλά και την Μπράγκα, παίζουν καθοριστικό ρόλο φέρνοντας τον παίκτη κοντά στην Παιανία.

Ο Νιόπλιας έχει δώσει το «οκ», μια και θεωρεί ότι ο Ίβηρας είναι ο ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει την ομάδα ως μέσα αριστερά στην τριάδα των χαφ, ενώ παράλληλα θα αποτελεί αξιόπιστη λύση στα ματς που ο Λέτο δεν θα μπορεί να αγωνιστεί.

Αν κάτι… στραβώσει με τον Βιάνα, η εναλλακτική λύση είναι ο Σίσερο της Χέρτα.

Ιωαννίδης και Φερνάντες

Πέρα από τις δύο βασικές λύσεις (στόπερ και χαφ) ο Παναθηναϊκός αναμένεται να αποκτήσει και τους Γιώργο Ιωαννίδη (ως μπακ απ του Σπυρόπουλου), Ντάνι Φερνάντες (δεύτερο τερματοφύλακα πίσω από τον Τζόρβα). Απλά οι συγκεκριμένες υποθέσεις επειδή ουσιαστικά είναι απλές και δεν «καίνε» αυτή τη στιγμή, μένουν για το τέλος.

Πωλήσεις

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τις πιθανές πωλήσεις, καλά πληροφορημένες πηγές από το «τριφύλλι» τόνιζαν ότι πρόταση από την Μπενφίκα για τον Λέτο, πολύ δύσκολα θα έρθει. Μάλιστα, αυτό που σχολίαζαν είναι: «Πιο πιθανό είναι να έρθει προσφορά για τον Νίνη. Πάντως, ακόμη κι αν έρθει πρόταση για τον Λέτο, αν είναι έστω και ένα ευρώ κάτω από 8 εκατ. αποκλείεται να πουληθεί ο παίκτης».

Επίσης, μην ξεχνάμε και την υπόθεση του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος θέλει επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2012 κι αν τελικά αυτό δεν γίνει, είναι πιθανό να παραχωρηθεί ο παίκτης, αν τελικά έρθει πρόταση από μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ.