Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Ιουνίου 2010

Κρίνει τα πάντα...

Μέχρι την Τετάρτη, πιθανώς και αύριο, θα γίνει το πολυαναμενόμενο ραντεβού ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Νικόλα Πατέρα, που θα καθορίσει και τις εξελίξεις στα υπόλοιπα «μέτωπα» του Παναθηναϊκού.

Ο τελευταίος φέρεται πλέον να συζητά το ενδεχόμενο επιστροφής στην προεδρία της ΠΑΕ, αλλά όχι άνευ όρων. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η διατήρηση του Κώστα Αντωνίου στη θέση του τεχνικού διευθυντή, παρότι υπάρχει συμφωνία με τον Κάρλος Φρέιτας για την αντικατάστασή του.


Ο κ. Πατέρας θα ζητήσει κι άλλες εγγυήσεις, που θα αφορούν τις σχέσεις των μετόχων και τοΝ βαθμό ανάμειξής τους στο έργο του. Είναι, δε, βέβαιο πως αν τελικά η μεγάλη επιστροφή γίνει πραγματικότητα, ο Νικόλας Πατέρας θα έχει βγει εμφανώς ενισχυμένος από το σίριαλ που ακολούθησε την παραίτησή του.

Ενδιαφέρον «ναι», συμφωνία «όχι»

Η «L’ Equipe» έκανε λόγο για δεδομένη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Σίντνεϊ Γκοβού. Από πλευράς πράσινης ΠΑΕ επιβεβαιώνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον Γάλλο δεξιό μεσοεπιθετικό, αλλά δεν έχουν προχωρήσει στο επίπεδο που να μπορεί να γίνεται λόγος για συμφωνία. Ο διεθνής άσος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Λιόν, έχει κασέ που αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως και από πλευράς Παναθηναϊκού λέγεται πως είναι δύσκολο να δοθούν πλέον τόσο πολλά χρήματα για ένα συμβόλαιο.

Δύσκολα για Σκόκο

Πρόταση από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ για την πώληση του Νάτσο Σκόκο αναμένεται τις επόμενες ημέρες, όπως αφήνει να διαρρεύσει η πλευρά του Αργεντινού ποδοσφαιριστή. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι «πράσινοι» δεν προτίθενται να δώσουν περισσότερα από 1-1,5 εκατ. ευρώ στους «κιτρινόμαυρους», αλλά συζητούν να παραχωρήσουν έμψυχα ανταλλάγματα, καθώς διαθέτουν αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν τους υπολογίζουν (π.χ. Κλέιτον, Μάντζιος).

Πάντως, αν τελικά γίνει τέτοια πρόταση, πολύ δύσκολα θα πει το «ναι» η διοίκηση της ΑΕΚ, όπως έχει διαφανεί και από όσα είπε προ ημερών ο Πέτρος Παππάς μιλώντας σε οπαδούς της ομάδας. «Αν δώσουν πάνω από 4 εκατ. ευρώ, τότε μπορεί και να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε», φέρεται να είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Η «Ένωση» θα προτιμούσε σαφώς να παραχωρηθεί ο Σκόκο σε μη ανταγωνιστική ομάδα και αναμένει την πρόταση της ρωσικής Ανζχί, που πιθανότατα θα ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

Οι όποιες εξελίξεις στα μεταγραφικά θα σημειωθούν μετά την Τετάρτη, όταν και θα κλείσει το θέμα του προέδρου, αλλά και του τεχνικού διευθυντή.

* Το ενδιαφέρον της Ρόμα για τον Σωτήρη Νίνη είναι υπαρκτό, αλλά οι «τζιαλορόσι» δεν φαίνεται ότι μπορούν να διαθέσουν περισσότερα από τρία εκατ. ευρώ για τον παίκτη.

* Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Γιόσου Σαριέγκι για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Βάσκος αμυντικός θα δεχτεί τη μείωση συμβολαίου (350 χιλ. πάγιες αποδοχές, έναντι 500 χιλ. που πήρε φέτος) που του πρόσφεραν οι «πράσινοι» και θα παραμείνει, αν και το πιθανότερο είναι να αποτελεί εναλλακτική λύση για την άμυνα την επόμενη σεζόν.