Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Οκτωβρίου 2015

Η Εισαγγελία Πειραιά ερευνά ξέπλυμα χρήματος στην υπόθεση του "Noor 1"!



H Εισαγγελία Πειραιά παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας να διερευνηθεί το αν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της νομιμοποίησης προϊόντων από εγκληματικές ενέργειες. 

Στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκαλύφθηκε ότι η ανακρίτρια Πειραιά Μαρία Σκάρπου, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του Noor1, έστειλε στην εισαγγελία έγγραφα της δικογραφίας, ζητώντας να διερευνηθεί ποιος χρηματοδότησε την επιχείρηση διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης συνολικής αξίας 400.000.000 ευρώ.

Με βάση το έγγραφο της ανακρίτριας, η Εισαγγελία Πειραιά παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας να διερευνήσει αν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της νομιμοποίησης προϊόντων από εγκληματικές ενέργειες.

Δεν αποκλείεται στην πορεία της έρευνας για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος να εμπλακούν με την ιδιότητα του υπόπτου άτομα που είναι ήδη υπόδικοι στην πολύκροτη υπόθεση του «Νοοr 1». Παράλληλα η Εισαγγελία Πειραιά διερευνά αν το ναρκοπλοίο έκανε και λαθρεμπόριο καυσίμων.