Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Οκτωβρίου 2015

Τα έξι στοιχήματα της διακοπής





Ο ΠΑΟ μπορεί να δουλέψει απερίσπαστος μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος φιλοδοξώντας να ενσωματώσει πλήρως στην ομάδα όλα τα «όπλα» του.

Ο Παναθηναϊκός συσπειρώθηκε μετά το αντρίκειο διπλό στην Ξάνθη, ανέκτησε τη ψυχολογία του και εξασφάλισε την πολυπόθητη ηρεμία για να δουλέψει και να διορθώσει τα “κακώς κείμενα” στην παρούσα διακοπή του πρωταθλήματος.

Και πλέον ευελπιστεί ότι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα καταφέρει να αξιοποιήσει όλο το εύρος του φετινού του ρόστερ.

Ο Ράσμους Τελάντερ πιστοποίησε τους λόγους για τους οποίους οι Φύσσας, Βόκολος και Αναστασίου τον επέλεξαν το καλοκαίρι.

Ο Μεχντί Αμπεϊντ έδειξε στην Ξάνθη ότι βρίσκει τα πατήματά του προκειμένου να βοηθήσει καταλυτικά κι από πάσα άποψη το νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Και το μόνο που απομένει (σε επίπεδο προσώπων) είναι η πλήρης ενσωμάτωση στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας όλων των “όπλων” της, οπότε και θα φανεί σε μεγαλύτερο βαθμό η φετινή δυναμική και ανταγωνιστικότητά της.

Τα “στοιχήματα” της διακοπής είναι κατά βάση έξι, αν και κάθε περίπτωση είναι σαφώς διαφορετική.

Ο Σέρχιο Σάντσεθ ξεπέρασε οριστικά το πρόβλημα στο δικέφαλο, επέστρεψε στο ματς με την Ξάνθη ως αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο και πλέον το ζητούμενο είναι η σταθερότητα και η διάρκεια στην απόδοσή του.
Ο Ισπανός άσος μπήκε στα βαθιά ανέτοιμος, δίχως την απαιτούμενη προσαρμογή στα πρώτα του επίσημα ματς, κατόπιν φανέρωσε ψήγματα της κλάσης του, αλλά μόνο με συνεχόμενα ματς θα μπορέσει να διαπιστώσει κανείς το εύρος της βοήθειας που μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό.

Η ποιότητά του πάντως μόνο από αδαείς μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά πάντα το ζητούμενο, για κάθε ποδοσφαιριστή, είναι η “χημεία”, το “κούμπωμά” του στο παζλ της ομάδας.

Παρόμοια είναι τα δεδομένα και με τον Ρόμπιν Λουντ που επέστρεψε επίσης στο ματς στα Πηγάδια και έχει ξεπεράσει πλήρως το σοβαρό τραυματισμό του στο πρώτο ματς με τη Καμπάλα. Η ενεργή παρουσία του Φινλανδού “γεμίζει” τις επιλογές για τη μεσαία γραμμή και μόνο ως θετική μπορεί να ερμηνευτεί με βάσει και το πρόγραμμα-φωτιά που ακολουθεί.

Ο Γενς Βέμερ επίσης μετράει αντίστροφα γα την επιστροφή του. Στο προβληματικό του ξεκίνημα τού έκατσαν όλα στραβά και ανάποδα. Εσπασε τη μύτη του στο Μπακού, μόλις το ξεπέρασε τον τράβηξε ο αχίλλειος τένοντας, αλλά πλέον υπολογίζεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα και να είναι ετοιμοπόλεμος μετά τη διακοπή. Σε μία θέση που ο Μαρινάκης δεν δείχνει ικανός να αντεπεξέλθει και ο Μπούρμπος έχει παραγκωνιστεί.

Η μεγαλύτερη προσδοκία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, ασφαλώς, αφορά στον Μάικλ Εσιέν. Τον περιμένουν “πώς και πώς” για ευνόητους λόγους και δεν χάνουν την πίστη τους παρά τις αναποδιές του τραυματισμού του, των ενοχλήσεων και του ντόρου γύρω απ” το όνομά του μέσα στη γενικότερη αναμπουμπούλα της κρίσης στη “μετά Καμπάλα” εποχή.

Πέρα απ” τα λόγια όμως, η ουσία είναι ότι ο Γκανέζος υπολογίζεται, πρώτα ο Θεός, να μπει με την ομάδα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και να τεθεί στη διάθεση του Αναστασίου.

Μία ακόμη επιστροφή που θα μπορούσε να δώσει πολύτιμες λύσεις στην ομάδα είναι και αυτή του Βίκτορα Κλωναρίδη. Ο “Κλώνα” ταλαιπωρήθηκε στο ξεκίνημα τη σεζόν αλλά πλέον είναι καλά και άπαντες γνωρίζουν πόσο μπορεί να προσφέρει με την ταχύτητα και την τεχνική του στα ματς υψηλού δείκτη δυσκολίας που ακολουθούν.

Παρόμοιες είναι και οι προσδοκίες για τον Σωτήρη Νίνη που κι αυτός είχε με τη σειρά του αρκετές ατυχίες στους πρώτους μήνες της φετινής σεζόν, αλλά πλέον κοιτάζει μπροστά φιλοδοξώντας να επανέλθει δριμύτερος.

Στους παραπάνω παίκτες αυτούς θα μπορούσε επίσης να προστεθεί και ο Μάρκους Μπεργκ, υπό την έννοια ότι ακόμη δεν έχει ξεδιπλώσει στο χορτάρι όλες τις αδιαμφισβήτητες αρετές του. Ο Σουηδός άσος έχει να σκοράρει τέσσερις αγωνιστικές (από το ματς με την Καλλονή) αλλά μόνο ξενερωμένος δεν είναι όπως τον ήθελε η φημολογία/“ράδιο αρβύλα” (φάνηκε περίτρανα άλλωστε από τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ του Ράσμους Τελάντερ) και είναι θέμα ρυθμού και χρόνου να “βομβαρδίζει” ξανά με γκολ τις αντίπαλες εστίες.