Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

22 Ιανουαρίου 2015

Δεν άντεξε...


Ο Παναθηναϊκός πάλεψε αλλά οι απουσίες του τον λύγισαν με συνέπεια να ηττηθεί με 83-65 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αλητεία από τον Καμπάτσο λίγο πριν από τη λήξη!


Ο Φακούντο Καμπάτσο 53’’ πριν από τη λήξη έκανε μια αντιαθλητική λαβή στον Δημήτρη Διαμαντίδη που λίγο έλειψε να… τινάξει το ματς στο αέρα. Ευτυχώς δεν χτύπησε ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ 

Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στην πρώτη πεντάδα, ο Παναθηναϊκός πάτησε το παρκέ με στόχο να φανεί ανταγωνιστικός. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε κέφια και οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να βάλουν δύσκολα στους γηπεδούχους που είχαν σαφώς περισσότερες λύσεις. Σε συνδυασμό με την καλή απόδοση του Τζέιμς Γκιστ και την ευστοχία του Γιάνις Μπλουμς, ο Παναθηναϊκός στεκόταν όρθιος στη Μαδρίτη. Παρόλα αυτά, τα εύκολα λάθη των «πράσινων», έδωσαν το δικαίωμα στη Ρεάλ να βγάλει αιφνιδιασμούς και στο 18’ ν’ ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (36-26) με καλάθι του Σέρχι Ροντρίγκεθ.

Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς παρότι στο 22’ βρέθηκαν πίσω με 13 πόντους (44-31). Η ομάδα του «τριφυλλιού» απάντησε και με επιμέρους σκορ 11-2 μείωσε στο 25’ (46-42), έπειτα από καλάθι του ΝτεΜάρκους Νέλσον. Τα χαμένα ριμπάουντ και τα λάθη συνεχίστηκαν από τον Παναθηναϊκό που… γκρέμιζε όσα έχτιζε, επιτρέποντας στη Ρεάλ να μην χάνει τον ρυθμό της.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι ν’ απαντήσουν με επιμέρους σκορ 12-2 και να προηγηθούν με 58-44 στο 29’.

Το τελευταίο δεκάλεπτο μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία, αφού οι «πράσινοι» έμειναν από δυνάμεις. Η Ρεάλ το εκμεταλλεύτηκε και στα μέσα της περιόδου έφεραν τη διαφορά στους 22 πόντους (74-52) με καλάθι του Ροντρίγκεθ. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν σε μία αναμέτρηση που ο Παναθηναϊκός εξαρχής είχε πάρα πολύ δύσκολο έργο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Οι απουσίες ΠΟΤΕ δεν αποτελούν δικαιολογία, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έδειξε πως αν ήταν πλήρης θα είχε καλύτερη τύχη κόντρα στη Ρεάλ. Τα εύκολα λάθη έδιναν δικαίωμα στους γηπεδούχους να βρίσκονται συνεχώς μπροστά. Με τους Διαμαντίδη, Σλότερ και Νέλσον στην ίδια πεντάδα οι «πράσινοι» έκαναν το ματς ντέρμπι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους αλλά ως εκεί. Η ομάδα του «τριφυλλιού» έμεινε από δυνάμεις στην τελευταία περίοδο με συνέπεια ν’ ανοίξει και η διαφορά. Πολλά λάθη από τους διαιτητές σε ένα ματς που δεν ήταν δύσκολο να το ελέγξουν.

MVP

Οι Φελίπε Ρέγες και Ρούντι Φερνάντεθ ήταν πολυτιμότεροι στη νίκη της Ρεάλ από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει. Ο Εστέμπαν Μπατίστα είχε 15 πόντους και εννέα ριμπάουντ αλλά οι «πράσινοι» με 22 λάθη δεν ήταν δυνατό να μείνουν μέσα στο ματς ως το τέλος.

ΕΞΕΔΡΕΣ

Κάτι λιγότερο από 10.000 θεατές είχε το «σπίτι» της Ρεάλ Μαδρίτης οι οποίοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ιδανική ατμόσφαιρα για τους γηπεδούχους. Ανάμεσα τους βέβαια, βρέθηκαν και αρκετοί φίλαθλοι που υποστήριζαν τον Παναθηναϊκό.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-14, 39-29, 60-48, 83-65

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ρίβερς 2, Ρούντι 15 (1), Νοτσιόνι 9 (2), Ρέγες 18, Ροντρίγκεθ 10, Κάρολ 8 (2), Γιούλ 14 (4), Μπουρούσης 2, Σλότερ 5

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σλότερ 12 (3), Φώτσης 9 (1), Νέλσον 6, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 15, Μπλουμς 8 (2).