Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Ιανουαρίου 2015

"Σπουδαίος άνθρωπος ο Διαμαντίδης"


Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε μάθημα το κάθε παιχνίδι, έπλεξε το εγκώμιο του Δημήτρη Διαμαντίδη, μίλησε για την αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης (22/1, 21:45) και για τους στόχους του Παναθηναϊκού.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Παππά στο euroleague.net:

Συγχαρητήρια για τη νίκη επί της Ζαλγκίρις την περασμένη βδομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει με 2-1 στο ΤΟP 16, μετά από μία δύσκολη κανονική περίοδο. Πως είναι η αυτοπεποίθηση της ομάδας;

«Ξέρουμε πως έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Έτσι, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε προπόνηση και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Σίγουρα, βρεθήκαμε σε έναν δύσκολο όμιλο στην κανονική περίοδο, με σπουδαίους αντιπάλους, αλλά παίξαμε καλά και ξεκαθαρίσαμε σε όλους πως η ομάδα μπορεί να τρέχει ένα νέο πλάνο, ωστόσο μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα. Δεν έχουμε χρόνο να γιορτάσουμε ένα καλό αποτέλεσμα ή να στενοχωρηθούμε μετά από μία ήττα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε κάθε παιχνίδι. Νομίζω, πως είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε».

Εσύ, προσωπικά είχες ένα καλό παιχνίδι κόντρα στην Ζαλγκίρις με 14 πόντους σε 19 λεπτά, αν και δεν είχες παίξει στο προηγούμενο παιχνίδι.

«Ήμουν άρρωστος, είχα πυρετό κι είναι δύσκολο να κάτσεις στον πάγκο, βλέποντας τους συμπαίκτες σου, χωρίς να μπορείς να παίξεις και να τους βοηθήσεις. Πρέπει να έχει υπομονή, ακόμα κι αν είναι δύσκολο όταν είσαι ένας αθλητής που ζει με φουλ πρόγραμμα. Ανυπομονούσα να παίξω και πιστεύω ότι κερδίσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι».

Ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 6-1 στην έδρα του. Πιστεύεις ότι το να μείνετε δυνατοί στην έδρας σας είναι το κλειδί για να φτάσετε στα playoffs;

«Φυσικά, πρέπει να υπερασπιστούμε την έδρα μας. Το ΟΑΚΑ είναι το κάστρο μας κι οι αντίπαλοί μας το ξέρουν αυτό. Είναι αλήθεια, όμως ότι πρέπει να νικήσουμε όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούμε κι εκτός».

Όμως με 1-5 ρεκόρ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, τι πρέπει να κάνετε για να αρχίσετε να νικάτε κι εκτός;

«Πρέπει να βελτιώσουμε μικρές λεπτομέρειες. Μην ξεχνάς ότι πολλοί από τους παίκτες μας, όπως εγώ, δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Πιστεύω ότι κάθε παιχνίδι είναι μάθημα για εμάς και μας μαθαίνει πολλά πράγματα».

Αυτή την εβδομάδα θα αντιμετωπίσετε τη Ρεάλ Μαδρίτης, ακόμα έναν σπουδαίο αντίπαλο και θα είναι το 25ο παιχνίδι μεταξύ των δύο συλλόγων. Οι παίκτες μπορείτε να αισθανθείτε την ιστορία ανάμεσα σε αυτά τα παιχνίδια;

«Φυσικά. Θα... βρίσκονται 14 τρόπαια στο παρκέ. Αυτό σε κάνει να νιώθεις χαρούμενος, επειδή θα είσαι μέρος ενός τόσου μεγάλου παιχνιδιού. Η Ρεάλ Μαδρίτης κι ο Παναθηναϊκός είναι δύο από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι από τις πιο δυνατές ομάδες τα τελευταία χρόνια. Είναι καλή στιγμή που θα την αντιμετωπίσετε τώρα;

«Κάθε παιχνίδι είναι μία πρόκληση για εμάς. Έχουμε μεγάλο κίνητρο να παίζουμε καλά, αλλά νομίζω πως είναι μεγάλη πρόκληση και για τη Ρεάλ Μαδρίτης να μας νικήσει. Σεβόμαστε την αντίπαλό μας. Πιστεύω πως είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης και πιστεύω ότι θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι».

Πριν από πέντε χρόνια ζούσες στη Μαδρίτη κι αγωνιζόσουν για τη δεύτερη ομάδα. Αυτό κάνει πιο ιδιαίτερο το παιχνίδι για εσένα;

«Είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Παναθηναϊκό, υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα στοιχεία. Έτσι, πιστεύω πως αυτό δεν κάνει κάποια διαφορά».

Σε είχε επηρεάσει ότι σε τόσο μικρή ηλικία είχες την ευκαιρία να αποκομίσεις εμπειρίες στο μπάσκετ σε ξένη χώρα;

«Ήμουν πολύ νέος, μακρυά από το σπίτι και την χώρα μου. Αυτή η μοναξιά σε κάνει να νιώθεις πιο υπεύθυνος. Φυσικά, ήταν πολύ ενδιαφέρον και πολύτιμο ότι έμαθα πολλά από το ισπανικό μπάσκετ, που είναι από τα πιο σπουδαία του κόσμου και πολύ διαφορετικό από το ελληνικό».

Πλέον, έχει την ευκαιρία να αγωνίζεσαι πλάι στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Τι έχεις μάθει από αυτόν;

«Όταν παίζεις με τον Δημήτρη Διαμαντίδη μαθαίνεις αρχικά να δουλεύεις πιο σκληρά κάθε μέρα κι ότι πιο ψηλά είναι η ομάδα. Είναι σπουδαίος άνθρωπος, με τη σωστή νοοτροπία και γι' αυτό είναι τόσο πετυχημένος και κάθε προπονητής θα ήθελε να τον έχει στην ομάδα του».

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας φέτος;

«Όπως είπα και πιο πριν η ομάδα τρέχει ένα νέο πλάνο με νέους Έλληνες παίκτες. Ο κόουτς Ιβάνοβιτς είναι ο κατάλληλος για να δουλέψει αυτό το πλάνο, όπως όλοι ξέρουμε από την εποχή που ήταν στην Λαμποράλ. Πιστεύω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Ο στόχος μας είναι να τρέξουμε αυτό το πρόγραμμα καλά και να παλεύουμε κάθε παιχνίδι για να κάνουμε τους φιλάθλους μας περήφανους. Θέλουμε να είμαστε περήφανοι έπειτα από κάθε παιχνίδι που παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κι αν το κάνουμε αυτό έχουμε πολλές πιθανότητες να πετύχουμε».