Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

16 Ιανουαρίου 2015

Οι "σφαγές" του Μάνταλου


Κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός δείχνει αγωνιστική άνοδο, η ΚΕΔ ορίζει έναν διαιτητή "καρμανιόλα" προκειμένου να τον ανακόψει...

Το παιχνίδι του Σαββάτου (17/1) με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση και θα το διαιτητεύσει ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Σταύρος Μάνταλος...

Πρόκειται για τον... φίλο του Αχιλλέα Μπέου, για έναν διαιτητή ο οποίος έχει αδικήσει κατάφωρα τον Παναθηναϊκό σε πολλά παιχνίδια...

Τελευταίο παιχνίδι του Τριφυλλιού που σφύριξε ήταν η ήττα με 4-2 στην Ξάνθη, ενώ ήταν τέταρτος διαιτητής στην επικράτηση με 5-0 επί του Εργοτέλη στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Η "σφαγή" του Πανθεσσαλικού

Πρόκειται για έναν διαιτητή γνωστό στον Παναθηναϊκό από το παρελθόν... Στις 17 Απριλίου του 2011 είχε διαιτητεύσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό, την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 2010 - 2011 το οποίο έληξε με νίκη των Θεσσαλών με 3-2 μετά από μία "σφαγιαστική" διαιτησία.

Στο 21' ο Μάνταλος είχε υποδείξει πέναλτι σε εξ' επαφής χέρι του Μπουμσόνγκ από σουτ του Μάρτιν, τη στιγμή που έξι λεπτά αργότερα, "έκλεισε τα μάτια" σε χέρι του Ντολεζάι μετά από σουτ του Λέτο... Στο 41' απέβαλε τον Καντέ με απ' ευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Μπρέσκα.

Παρά το 2-0 και το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ των Κατσουράνη και Σισέ. Στο 80' ο Μάνταλος υπέδειξε ξανά πέναλτι και απέβαλε τον Μπουμσόνγκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, μετά από χέρι του, αλλά ο Τζόρβας απέκρουσε την εκτέλεση του Σολάκη. Τελικά, ο Μάρτιν σημείωσε το 3-2 στο 85'.

Ακόμα, ο Μάνταλος ανέχτηκε να μπαινοβγαίνουν τα ball boys στον αγωνιστικό χώρο ανάλογα με το αν ο Ολυμπιακός Βόλου ευνοούνταν από το σκορ, καθώς και τους περιπάτους του Αχιλλέα Μπέου στους πάγκους και δίπλα στις γραμμές.

Το ντέρμπι και ο Πλατανιάς

Ο Μάνταλος είχε διαιτητεύσει το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής στο "Σπύρος Λούης" στις 9 Δεκεμβρίου του 2012. Σε γενικές γραμμές, η διαιτησία του ήταν καλή, ειδικότερα σε σύγκριση με τα ντέρμπι των προηγούμενων ετών.

Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα, στις 23 Ιανουαρίου του 2013, ο Μάνταλος αδίκησε κατάφωρα τον Παναθηναϊκό στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Πλατανιά στα Περιβόλα. Στο πρώτο ματς οι πράσινοι είχαν επικρατήσει 2-1, αλλά ηττήθηκαν 1-0 από τους Κρητικούς και αποκλείστηκαν μετά από κακή εμφάνιση. Όμως, στο 57' ο Καστέλς ανέτρεψε ξεκάθαρα εντός περιοχής τον Μαυρία και ο Μάνταλος έδειξε "παίζετε".

Για την ιστορία, έχει διαιτητεύσει το μπαράζ Παναθηναϊκός - Ξάνθη 3-0, για την 6η θέση στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στις 9 Μαΐου του 2013 και το ματς Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 2-0 στο "Σπύρος Λούης", στις 4 Δεκεμβρίου του 2010 για τη Superleague.

Την προηγούμενη σεζόν διαιτητεύσε το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-1 στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και σε γενικές γραμμές, πήρε καλό βαθμό.

Ο... τυφλός βοηθός

Ο Σταύρος Μάνταλος δεν είναι η μοναδική παγίδα στη Νέα Σμύρνη, αφού περίεργος είναι και ο ορισμός του δεύτερου βοηθού, Βασίλη Καραβασίλη. Ο εν λόγω ήταν μέλος της τριάδας στο ματς Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2, όπου ανέκοπτε με ανύπαρκτα οφσάιντ τον Ίλιτς.

Αλλά και στο Skoda Ξάνθη - Παναθηναϊκός 4-2, ενώ το σκορ ήταν στο 2-1 σήκωσε τη σημαία και έκοψε τον Μέντες ενώ έβγαινε τετ α τετ, χωρίς φυσικά να είναι εκτεθειμένος...

Γενικότερα, έχει μία τάση να υποδεικνύει παραβάσεις σε αντιπάλους και ανταγωνιστές του Ολυμπιακού, αποδεικνύοντας ότι έχει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης στην ελληνική διαιτησία...

Πρώτος βοηθός είναι ο Αλέξανδρος Γρεβένης από το σύνδεσμο Χαλκιδικής, τέταρτος διαιτητής ο Γιώργος Κύζας από τη Δράμα και παρατηρητής διαιτησίας η Σοφία Γρυλλάκη από τα Χανιά.